Sve više sadržaja za decu koja za raspust ostanu u Novom Sadu

Najlepše je za sastav na temu "Moj letnji raspust" napisati dogodovštine sa putovanja, ali šta je sa onom decom koja takvu privilegiju nisu imala? Upravo za njih ovog leta je u Novom Sadu organizovano mnogo manifestacija i događaja.

Ma koliko godina imali, svako od nas ne može da dočeka vreme odmora. Neki ga zovu godišnji odmor, neki raspust, a neki jednostavno sloboda. Kada se govori o raspustu prvenstveno se misli na školarce, ali pitanje je koliko malim Novosađanima roditelji kvalitetno organizuju slobodne dane. Prema njihovim rečima oni vreme provode veoma aktivno.

"Posećujemo dečije radionice u biblioteci, sve manifestacije u "Bigu" i druženje sa decom na igralištima", kaže jedna novosadska majka.

"Bili smo na godišnjem, išli smo u Vrnjačku Banju, u šetnje, kupanje na bazenima, a sada pošto je vreme promenljivo, uglavnom posećujemo radionice gde se ljudi profesionalno bave decom", dodaje drugi roditelj. 

U Novom Sadu se svakog leta organizuju dečije manifestacije na kojima se deca najpre druže kroz razne aktivnosti. Kreativne radionice namenjene deci do 15 godina održavaju se u Dečijem kulturnom centru, Gradskoj biblioteci, Raspustilištu, Big šoping centru, Galeriji Matice srpske i mnogim drugim mestima. Svakako najposećenije su one besplatne radionice i aktivnosti, kojih ovog leta ima dosta u okviru udruženja Raspustilište, kaže za 021 predsednik ovog udruženja Ivan Lukić.

"Ovog leta Raspustilište je već počelo da organizuje radionice u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom u okviru "Leta na Dunavu sa Raspustilištem". Radionice se održavaju na Brodu teatar, svake srede od 18 sati. Deca imaju prilike da učestvuju na likovnim radionicama sa najrazličitijim temama. Dosad smo imali slikanje na velikom platnu, imali smo rad sa glinom, pravljenje 3D figura od recikliranog materijala. Odziv je veoma dobar pa po radionici bude u proseku i preko 30 mališana", rekao je Lukić.

On je najavio za kraj avgusta već tradicionalne radionice pod sloganom "Zagrevanje pred školu" kao i nove zanimljive saradnje sa Prirodnjačkim muzejom i Crvenim krstom. Sve radionice imaju cilj da se mališanima obezbedi zdrav mentalni i fizički razvoj.

Za roditelje koji nisu imali prilike da sa svojom decom budu deo ovakvih manifestacija još nije kasno, jer se ovakve kreativne radionice organizuju do kraja avgusta u različitim ustanovama.

Najava radionica i drugih događaja za decu možete svakodnevno pratiti na sajtu 021.rs u rubrici Vodič.

  • Roditelj 2

    18.08.2016 10:29
    svaka čast
    i ja sam išao na raspustilište i drago mi je da još uvek postoji. neka se nastavi i neka se još proširi. u ovo vredi uložiti - društvu će se vratiti višestruko. podržavam i dečje leto, i dečiji kulturni centar i sve inicijative koje pružaju edukativne i rekreativne sadržaje deci BESPLATNO. da se ne pretvorimo u klasno društvo gde se od najmlađe dobi pravi razlika među decom!
  • Roditelj

    18.08.2016 09:48
    Bravo Raspustiliste
    Raspustilište je manifestacija koji sam ja kao mali posećivao na "Radničkom" i koje danas posećuju moja deca. Jedna od retkih manifestacija u Novom Sadu koja pruža oreginalne programe već 30 i više godina. Nadam se da će Grad Novi Sad imati više sluha i dodatno podržati ovu sada već ozbiljnu ustanovu koja se bavi zdravim razvojem naše dece.
    Raspustilištu želim sve najbolje u budućim aktivnostima jer svi mi zajedno zaslužijemo da Raspustilište posećuju jednog dana i deca naše dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti