Prvaci nemaju žute marame jer ih škole nisu ni naručile

Ni jedan novosadski prvak nije na početku školske godine dobio žutu maramu ili prsluk kako bi bili vidljiviji u saobraćaju, jer ih nijedna osnovna škola nije kupila, saznaje 021.rs.

V.d. načelnica Uprave za obrazovanje Lidija Tomaš za 021 kaže da bi Grad iz budžeta platio nabavke žutih marama ili prsluka kao i ranijih godina, ali da ni jedna škola nije tražila novac za to.

Kako nam je pojasnila, ne postoji nikakva zakonska obaveza da prvaci imaju na sebi stvari koje bi ih činile vidljivijim u saobraćaju i svih proteklih godina one su nabavljane kao neki vid tradicije. Prema njenim rečima, godinama se smanjivao broj škola koje su kupovale žute marame ili prsluke, a Gradska uprava je pre nekoliko godina pokušala da to ponovo omasovi, ali, kako se vidi, nije bilo efekta.

Lidija Tomaš kaže da ne može da objasni zašto škole ne opremaju prvake da budu uočljiviji u saobraćaju i da je Grad spreman da uvek plati kupovinu marama ili prsluka.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dušan Kosanović je za 021.rs potvrdio da, koliko zna, nije bilo nabavke žutih marama ili prsluka. On smatra da su škole verovatno odlučile da obustave nabavke jer deca marame i prsluke uglavnom nose tek nekoliko prvih dana, a neka ih čak nikad ne obuku.

Inače, pre dve godine, Novi Sad je finansirao kupovinu 3.887 žutih marama i tada je i član Gradskog veća Vladimir Jelić u jednoj osnovnoj školi deci delio marame.

  • Perica

    02.09.2016 12:00
    NOVA VLAST
    Alergična na ŽUTU BOJU,CRVENU NEVOLI A PLAVA neide!?
  • Pele

    02.09.2016 08:47
    Ni ja kad sam krenuo u prvi razred nisam dobio maramu, a to je bilo 99
  • Kvazimodo

    01.09.2016 14:54
    Igra asocijacija:

    Polje a1... Namesteni tenderi
    Polje a2... Prodaja i izdavanje gradske imovine
    Polje a3... Zaposljavanje za novac
    Polje a4... Izvlacenje novca iz JP i OS
    .
    .
    Tacan odgovor je:
    .
    .
    Dusan Kosanovic i Vladimir jelic
    .
    .
    Da li imamo konacno resenje?
    .
    .
    Da nije mozda zatvor?
    .
    Da, to je konacno resenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti