Zašto kasne radovi u OŠ "Prva vojvođanska brigada" i ko je izvođač?

Gradska uprava za obrazovanje je saopštila da je do kašnjenja u radovima na rekonstrukciji toaleta u OŠ "Prva vojvođanska brigada" na Novom naselju došlo "jer je dobavljavač imao problem sa nabavkom panela što se tumači kao nepredviđena okolnost".

Kako navode, rekonstrukcija će biti gotova do ponedeljka 5. septembra kada će đaci krenuti na nastavu. Dodaju i da je ovo prvi put da se sređuju toaleti od kada je škola počela sa radom 1980. godine.

Kažu i da su ponosni na sve što je uradila ova Uprava u poslednje vreme.

Prethodno je Nova stranka odlaganje početka školske godine u ovoj novonaseljskoj školi ocenila kao" nesposobnost i kriminalni karakter novosadske vlasti". Oni su ujedno aludirali na moguću korupciju kod ovih radova navodeći da se toaleti rekonstruišu za neverovatnih 156 dinara manje od procenjene vrednosti koja iznosi 4,5 miliona dinara.

"Na tenderu je podneta samo jedna ponuda, a činjenica je da je posao dobila firma Energy-pro koja očigledno ima ekskluzivitet na radove u novosadskim školama", stoji između ostalog u saopštenju.

Inače, Gradskom upravom za obrazovanje rukovodi novosadski SPO. Preduzeće Energy-pro je odlična dobrostojeća firma osnovana 2009. godine kada je novosadskom Toplanom rukovodio SPO.

Časovi koji su izgubljeni u OŠ "Prva vojvođanska brigada" će se verovatno nadoknadi tokom prvog polugodišta, sukcesivno ili kroz radne subote.

  • ĐURA

    02.09.2016 12:41
    PUKO na WCu
    Jeliću,Jeliću, našo si pravo mesto gdečeš pući!? Ni baba sera te nece spasiti...
  • Tolko

    02.09.2016 11:32
    Jeliceve stele za procenat i firma Intec koja ucenjuje po gradu druge firme. I kompleeksas Bjelica koii glumi velik biznismena a tata mu napravio firmu e tolko je uspesan.
  • đokica

    02.09.2016 10:02
    Upuceni
    Izvini,ma kaži ti meni,koji tender kod nas nije namešten...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.