Usvojena odluka o Strategiji razvoja kulture do 2026. godine

Skupština grada je većinom glasova vladajuće koalicije okupljene oko SNS-a danas usvojila odluku o Strategiji razvoja kulture do 2026. godine.

Ona je Novom Sadu neophodna u postupku kandidovanja za Evropsku prestonice kulture 2021. godine, o čemu će EU odlučivati narednog meseca.

Strategija je doneta uz protivljenje opozicije iz redova DS-a, SRS-a i Pokreta "Dosta je bilo", koji su svi redom naveli da se u dokumentu ne vidi ni jedan konkretan predlog šta će se uraditi po pitanju kulture u Novom Sadu u narednih deset godina. Oni su redom ocenjivali da se radi o dokumentu koji je pisan birokratskim rečnikom sa opštim navođenjem problema u kulturi, ne samo u Novom Sadu, nego i celoj Srbiji, kao i zaključcima da se ti problemi treba rešiti, bez ičega konkretnog o tome kako će se to postići.

U ime vlasti je jedino odgovarao član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, koji je u na kritike odgovorio da su na dokumentu radili mesecima i da su učestvovali i predstavnici kulturnih ustanova, nevladinog sektora i zainteresovani građani tokom javne rasprave. Podsetimo i da su još tokom javne rasprave predstavnici kulturnog i nevladinog sektora izrazili skepsu povodom teksta strategije i načina kako se donosi. 

  • nsss

    04.09.2016 18:50
    nss
    znaci ceca ce da se promovise o trosku gradjana na svim mogucim manifestacijama...nekako nam je estrada postala kultura sa sve plasticnim pevaljkama
  • Mirko

    04.09.2016 13:42
    nego, kako je glasala LSV?
  • Kornelije

    02.09.2016 20:33
    Bravo, pokazali smo politicku zrelost i stabilnost.
    Sada napred do titule Evropske prestonice kulture!
    Srecno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.