Imenovani rukovodioci i članovi Privrednog saveta Grada

Biljana Pandovska iz "Delphi packard d.o.o" imenovana je za predsednicu na konstitutivnoj sednici Privrednog saveta Grada.

Zamenik predsednika biće prof. dr Dragan Popović iz "Schneider Electric DMS NS d.o.o", a sekretar šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Goran Sečujski.

Imenovani su i članovi Privrednog saveta, a to su prof. dr Jan Turan (Institut za ratarstvo i povrtarstvo), Vesna Vučurević (Univerexport d.o.o), Snežana Petrović (Lafarge BFC d.o.o), Slobodan Vasilić (Neoplanta a.d), Bojan Matijević (IM Matijević d.o.o), Vojislav Gajić (Aleksandar gradnja d.o.o), Aleksandar Galić (Galens d.o.o), Goran Popović (Heineken Srbija d.o.o), Vladimir Lukić (Erste bank a.d), Slobodan Terzić (Vojvođanska banka a.d), Nemanja Milenković (Exit festival & brends d.o.o), prof. dr Saša Orlović (Univerzitet u Novom Sadu), Tatjana Vidović (Nacionalna služba za zapošljavanje), Nikola Lovrić (Novosadski sajam a.d), Branko Radaković (NIS sa p.o), Dušan Bajatović (JP Srbijagas), Đorđe Širadović (Auto Čačak komerc d.o.o), Petar Radišić (Energotehnika – Južna Bačka Novi Sad) i Pavel Larionov (Lear Corporation d.o.o).

"Oni, kao predstavnici najuspešnijih kompanija koje već dugi niz godina posluju u Novom Sadu, imaju dragoceno iskustvo u praksi koje je veoma značajno za unapređenje poslovnog ambijenta i dalji ekonomski razvoj Grada, navodi se u saopštenju Grada. Na sednici je dogovoreno da se aktivno krene u realizaciju strateških ciljeva privrednog razvoja grada koji su sadržani u Strategiji održivog razvoja Novog Sada. Privredni savet ima predsednika, zamenika predsednika, sekretara i članove, a sačinjen je od predstavnka privrede, Univerziteta u Novom Sadu i Nacionalne službe za zapošljavanje. Uloga članova Saveta je da svojim idejama i iskustvima utiču na stvaranje poboljšanje ekonomskih prilika i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta u Gradu", navodi se u saopštenju.

  • bob rock

    07.09.2016 00:16
    halo bing, imam dobar dil...
    dobro je da nam viziju privrednog ambijenta ne stvaraju dominantno mega burazerske firme. ne moramo da se oprostimo od malog i srednjeg preduzetništva i ne možemo da očekujemo burazersko baratanje krupnim kapitalom i megalomanske neisplative investicije u subvencijskom talu sa političkim strukturama koji će ići preko naših leđa. doduše ovo telo je upravo to: političko telo koje okuplja ugledne trgovce. kao u feudalizmu. koja kina i sirotinja po fabrikama, radna snaga, zemljište i sve ostalo u novom sadu će biti na tanjiru za kupca koji se najbolje dogovori...
  • ntn

    06.09.2016 16:16
    pitam se...
    Čemu ovo "telo" služi? Ko ga plaća i koliko, kakvi su mu rezultati i ima li bilo kakve odgovornosti za svoj rad?
  • Sojic

    06.09.2016 12:41
    aha
    https://www.youtube.com/watch?v=_8l_IgK735s

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti