Milovančev traži milione od Tabloida zbog serijala tekstova o njemu

Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev tražio je od suda da zabrani listu "Tabloid" da dalje objavljuje tekstove koji su o njemu izašli u šest nastavaka i u kojima se navodi da je on "najopasniji kriminalac koji operiše Vojvodinom".

Ovaj visoki funkcioner SNS-a iz Novog Sada kaže da je zbog iznesenih laži podneo tužbu protiv lista, a obećava da će milionske iznose zahtevanih penala nakon presude pokloniti Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Milovančev kaže da je Tabloid objavio tačno 29 laži i izmišljotina, kojima je sem njega oblatio i niz javnih radnika i službenika državnih organa.

"Kažu da sam prestupnik, zločinac i krijumčar, da se preko Luke Novi Sad švercuje droga, čak i da sa tom drogom snabdevam ambasadora SAD. Sudu sam se obratio da Tabloidu naredi objavljivanje pet mojih odgovora na šest tekstova, uz izricanje privremene mere zabrane ponovnog štampanja laži i mere naplate visokih penala, na osnovu Zakona o javnom informisanju. Tabloid je odbio da objavi odgovore na seriju klevetničkih tekstova, koje od kraja juna kao dvonedeljnik objavljuje iz broja u broj. Nakon moje reakcije redakcija se ostrvila i počela da varira iste laži i izmišljotine iz prvog teksta u nastavcima u sledećim brojevima, u kojima se do danas, varijacije istih kleveta i uvreda, uvek štampaju ispod nadnaslova", između ostalog navodi predsednik Lovačkog saveza Vojvodine u mejlu dostavljenom medijima.

Inače, Tabloid u svojim tekstovima optužuje Milovančeva da Luku koristi za šverc droge, da je okupio ekipu "žestokih momaka" koji su pretukli svakog ko se suprotstavio njegovim interesima, podsećaju i da je ubijen inspektor Glušica koji je istraživao ugovore o doživotnom izdržavanju koje je u Institutu za plućne bolesti, u kojem je Milovančev bio direktor, njegova supruga sklapala sabolesnicama, itd. U nastavcima se može pročitati i biografija Milovančeva, kako je menjao stranke i ko su ljudi sa kojima ima kontakte, a list takođe ukazuje na brojne mahinacije ilustrujući ih primerima.

  • Doker

    07.09.2016 20:46
    http://www.lukanovisad.rs/novosti/vesti_1%D0%B1_BEZOCNE_IZMISLJOTINE_COLORISAN.pdf
  • berolina

    07.09.2016 19:27
    de luxe lovac
    NA VISOKU DIVLJAC....divna "prica" o veeeelikom i skupom lovcu; snimano po Amerikama i Skandinavijama, a sve o Bati, doktoru, sefu Kamenice, i sve o Batinim puskama i zbirkama lovackog oruzja....vredi pogledati snimke RTV - Novi Sad, SAMO ako RTV dobije dozvolu ponovno prikazivanje! moral de luxe... za poreklo kapitala se ne pitaju samo Bate! to je "cena" karijere... und die Moral von der Geschichte?! w.
  • Grgolj

    07.09.2016 18:15
    Na stranu Milovančev i njegov slučaj, ali dominacija tabloida je došla da još dugo ostane, jer njihovi izdavači (uz sve veće tiraže i uz sve niži ečementarni moral) znaju čiju ruku treba lizati. Oni su postali veoma dragocena poluga vlasti. Neporavljiva je posledica što se u narodu iz dana u dan sve više uvećava brojnost tabloida i tabloidiota. Vlast to odlično zna, ali nije pala s kruške da od sredstava informisanja javno zahteva istinu, i samo istinu, tako Joj bog pomogao. No, kako ničija nije dogorela do zore, proći će i vreme tabloidiotizacije, ali nepopravljive posledice će još dugo ostati. Možda i kroz neke buduće generacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti