Danas u bašti hotela Vojvodina "Artscape" letnji market

Tradicionalni "Artscape" letnji market održava se danas u bašti hotela "Vojvodina".

Tom prilikom će preko 50 neafirmisanih umetnika i kreativaca izložiti svoje radove, a posetioci će imati prilike da učestvuju i u brojnim radionicama.

Kako za 021 kaže organizatorka letnjeg marketa Kimberli Kovač, ideja manifestacije je da se ohrabre mladi umetnici.

"Sve je započelo 2013. godine kao jedan mali andergraund projekat, a cilj nam je da se povežu umetnici i mladi kreativci, da pokažu svoje radove, da se podstaknu na kolaboraciju što će im pomoći na njihovom umetničkom putu. Za tu priliku smo spremili bogat program. Imaćemo 50 umetnika, koncert harfe, nastup flamenko grupe, a di-džej će puštati fanki muziku. Tu su i radionice za decu, tako da smo se pobrinuli da imamo program za razne uzraste. Takođe, kreirane su umetničke instalacije, pa će ceo događaj biti i vizuelno zanimljiv", priča Kimberli.

Ona ističe da je održivost ovakvih projekata vrlo teška.

"Održivost je jedan od izazova, jer ne postoji podrška za kreativnim stvarima iako interesovanje generalno postoji. Jednostavno, potrebno je da se malo više ulaže i podiže svest za nekim kulturološkim segmentima", dodaje naša sagovornica.

Ovosezonski Artscape market počinje u 16 časova i traje večeras do 22h. Više informacija o samom događaju, kao i satnici dešavanja može se pronaći na Fejsbuk stranici Artscape-a ili na zvaničnom sajtu. 

  • Rastislav

    07.09.2016 17:35
    Evo prilike
    Odlična vest za sve mlade, talentovane i ambiciozne a naročito za organizatore i učesnike protesta na otvaranju izložbe u MSUV od pre neki dan. Vreme je sada ili nikad. Možete izvoditi performanse sa galamom, stajati mirno sa namazanim usnama ili lizati staklene izloge i sve ono što inače radite. Biće tu svega . Kolega svih vizuelnih opredeljenja, kustosa, kolekcionara ljubitelja i slučajnih prolaznika, pravi umetnički Vavilon. Prave vrednosti će se dokazati. Bačen kamen ne može da ostane u vazduhu, ima sve da dođe na svoje mesto. Svaka čast organizatorima. Od alternative do neke moćne korporacije nekada je veoma kratak put. Samo treba imati vere u sebe. Napred Gero, Danilo.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti