Stanari Reljkovićeve u strahu zbog kamiona: Kada će obilaznica oko Petrovaradina?

Stanari Reljkovićeve ulice u Petrovaradinu, u kojoj je pre nekoliko dana kamion udario u kuću, nadaju se da će njihovi problemi sa teretnjacima prestati po izgradnji Žeželjevog mosta.

Zoran Stanojević, u čiju je spavaću sobu prekjuče uleteo šleper, kaže da mu se slična situaciju događala nekoliko puta u poslednjih tridesetak godina.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Uz to, ukućani i njihovi gosti, koji su se nalazi u dvorištu, pretrpeli su veliki stres.

Takvih i sličnih udesa bilo je mnogo u ovom delu Petrovaradina, a brojka bi bila manja kada bi se vozači pridržavali propisa i usporili pre opasne krivine na početku Reljkovićeve.

Stanojević i njegove komšije ističu za "Novosti" da su već preko mesne zajednice tražili da kroz ulicu bude zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a da bi najbolje rešenje bilo da se izgradi odavno obećana obilaznica na koju bi bio izmešten saobraćaj iz ovog dela Petrovaradina.

U preduzeću "Urbanizam" su potvrdili da je u toku izrada planova za buduću obilaznicu oko Petrovaradina, koja će biti izgrađena između železničke pruge i Dunava. "Reljkovićeva ulica ostaće kakva jeste, 'obična, lokalna ulica', ali će biti zabranjen teretni saobraćaj", poručio je rukovodilac službe za saobraćaj Aleksandar Jevđenić za ovaj list.

Petrovaradinci ističu da bi, dok se ne pronađe konačno rešenje, saobraćajna policija trebalo češće da dežura na ovom mestu i da kontroliše brzinu vozila. "Možete se i u ovom trenutku uveriti da se, kroz ovu prometnu ulicu, retko ko od vozača pridržava ograničenja od 40 kilometara na sat. I na ovoj opasnoj krivini vidimo da maltene svaki treći vozač i telefonira tokom vožnje", dodaje jedan od stanara ove ulice.

Porodici Stanojević ne preostaje ništa drugo nego da renoviraju kuću kako bi se zaštitili od kiše. Potom bi usledila sanacija bočnih zidova, kao i prednjeg zida do ulice sa prozorom, na kojima su najveća oštećenja. Problem je što kuća nije bila osigurana, jer sa radničkom platom Stanojević nije mogao da podmiri i taj mesečni izdatak. Nada se da će troškove za popravku pokriti osiguravajuća kuća kod koje kamion ima polisu.

  • Zivan

    14.09.2016 15:25
    Ta zaobilaznica je, na žalost, više vizija nego projekat. Do sada niko nije javno prikazao rešenje, niti kalkulaciju izgradnje...
  • lololodedede

    14.09.2016 14:30
    Ova obilaznica ce biti gotova kad na vrbi rodi grozdje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti