U nedelju na Salajki četvrta novosadska fijakerijada

Novosadska fijakerijada, četvrta po redu, ove godine održaće se u nedelju, 18. septembra na stadionu FK Slavija sa početkom u 12 časova.

Ova manifestacija polako postaje trаdicionаlnа, a program 4. novosadske fijakerijade obilovaće i mnoštvom bogatih kulturnih sadržaja.

Na svečanom otvaranju održaće se folklorni festival "Ravnica", potvrdio je za 021 Branislav Begojev, predsednik Konjičkog kluba "Salajka" i organizator fijakerijade.

"Počećemo sa otvaranjem folklornog festivala za veteranske sastave u kome će učestvovati pet kulturno-umetničkih društava predvođenim KOD-om "Nera" sa Salajke. Zatim sledi konjička utakmica u disciplini dvopreg, gde očekujemo prvaka Vojvodine. Nakon toga imamo utakmicu revijalnog karakera gde ćemo dobiti najlepših pet parova konja, odnosno najlepših zaprega na fijakerijadi i dodelićemo takođe nagradu za najlepšu kobilu i pastuva. Zatim sledi utakmica četvoroprega gde takođe dobijamo prvaka Vojvodine i na kraju, kao najzanimljiviji događaj, sledi finalno kolo prvenstva Srbije za decu", najavio je Begojev za 021.

On dodaje da je jahanje težak i zahtevan sport jer je potrebno napraviti pravi balans snaga između čoveka i životinje.

Ulaz na salajačku fijakerijadu je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.