Počinje rekonstrukcija vrtića u Ulici Zlatne grede

Nakon što je pre dve godine po nalogu građevinske inspekcije zbog bezbednosti zatvoren vrtić u Ulici Zlatne grede, počinje njegova rekonstukcija.

Kako 021.rs saznaje, Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" je polovinom prošle nedelje raspisala javnu nabavku za izvođača radova na ovom objektu, koji je pohađalo stotinak mališana. Nakon zatvaranja, deca su prebačena u druge vrtiće.

Novac za rekonstrukciju vrtića je obezbeđen u ovogodišnjem budžetu Grada u visini od 25 miliona dinara, što je i najveće ovogodišnje pojedinačno ulaganje u neki objekat "Radosnog detinjstva".

Inače, na renoviranje vrtića se dugo čekalo zbog toga što se nalazi u objektu koji je spomenik kulture, pa je prilikom projektovanja radova moralo da se vodi računa o strogim uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a potom da se ishoduju i sve dozvole.

  • Nena

    21.09.2016 13:49
    Nije jedini spomenik kulture
    Ceka se toliko dugo na renoviranje vrtica jer je "objekat spomenik kulture". Dobro.
    Ali i zgrada Komunalne banke koja je ekspresno srusena da bi se izgradio soliter od trineast spratova je isto tako bila "spomenik skuture' i zakonom zasticena gradjevina pa je ekspresno srusena!
  • Aurora

    21.09.2016 07:02
    bazen
    Za ove novce mogu dečici da naprave i bazen i salu za fizičko i zabavni park i da renoviraju još tri kuće u komšiluku.Videće se kako će malo okrečiti,promeniti ulazna vrata a ostalo poslati u partiju.Za pobedu Napred srbi!
  • ab

    21.09.2016 04:57
    200.000 € za taj maleni vrtic?
    Za rekonstrukciju?
    Jeli ovo neki aprilili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti