U Novom Sadu odbijeno više građevinskih dozvola nego što ih je izdato

Grad Novi Sad je u prvih osam meseci ove godine odbio više građevinskih dozvola nego što ih je odobrio.

Kako pokazuje statistika Ministarstva građevine, Upravi za urbanizam je ove godine podnet 2.381 zahtev po različitim osnovama, a u okviru postupka sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem. Investitori su najviše tražili izdavanje lokacijskih uslova, odobrenje za izvođenje radova, građevinske i upotrebne dozvole, a dobar deo njih je prijavljivao radove, upisivao svojinu, tražio dozvolu za priključenje komunalija i ostalo.

Što se tiče građevinskih dozvola, investitori su podneli 207 zahteva, a Grad je rešio 157. Od tog broja je odbio da izda 102 dozvole, a izdao je njih 55.

Građevina je odnedavno postala vrlo interesantna oblast investitorima u Novom Sadu. Istim investitorima u korist idu i nedavne promene niza gradskih urbanističkih akata. Najviše se gradi stambeno-poslovni prostor, što implicira da za njim trenutno ima najviše potražnje. Ipak, nije problem u samoj gradnji - koja je dobra pojava u svakoj sredini, već u donošenju odluka, ustupaka i sklapanju dilova koji idu na štetu građana.

Istovremeno, građani ne uspevaju da spreče donošenje istih odluka - ruše se spomenici kulture i uklanjaju zelene površine. Investitori u Novom Sadu u podjednakom broju podnose zahteve za izdavanje građevinskih dozvola za stambene objekte, stambeno-poslovne i poslovne objekte, kao i za izgradnju komunalne infrastrukture i priključaka.

Da li je u Novom Sadu uopšte bilo većih infrastrukturnih ulaganja, ko najviše trpi zbog interesa pojedinaca i kako će Novi Sad izgledati za nekoliko godina, prema mišljenju stručnjaka, čitajte u našoj analizi OVDE.

  • nss

    22.09.2016 09:00
    nss
    zato u opstini beocin cveta divlja gradnja...u srcu fruske gore nice farma ovaca i goveda na mestu koje nije predvidjeno urbanistickim planom,bez vodovoda i kanalizacije...i svce od opstinskih do republickih insopekcija cute.....kazu ljudi ....bog je na nebu a kum je na zemlji...bracu i kumove moras cuvati narocito ako imas uticaj
  • NS

    21.09.2016 23:40
    Cudno...
  • BATMAN

    21.09.2016 17:48
    Pametnjakovići
    Arhitekta je,vidim,upućen u biografije svih načelnika,a bolje bi mu bilo da sredi svoju i da trażi posao,pošto je jako pametan,a ocigledno bez posla.
    Gomila lupetanja bez ikakve informisanosti kako o temi,tako i o ljudima.
    Budalaština.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti