Novi ginekološki ultrazvuk za Dom zdravlja na Limanu

Ambulanta Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu dobila je novi ginekološki ultrazvučni aparat, za koji je Grad iz budžeta izdvojio blizu šest miliona dinara.

Kako je rečeno, nabavljen je veoma kvalitetan aparat koji ima memoriju koja daje mogućnost upoređivanja rezultata, što je veoma značajno kod pregleda trudnica.

"Ovaj aparat spada u grupu najsavremenijih aparata koji se trenutno nalaze u Novom Sadu, a na njemu će se obavljati oko 150 pregleda nedeljno. Kod njega postoji mogućnost komparacije svih nalaza što omogućava praćenje cele trudnoće, utvrđivanje napretka ili eventualnih odstupanja od normale što daje mogućnost blagovremene reakcije", rekao je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat.

U toku je i nabavka još jedne 4D sonde, a u narednom periodu trebalo bi da budu kupljena još dva ultrazvučna aparata - jedan za kardiologiju, prevashodno dečju kardiologiju, i jedan za preglede abdomena sa posebnim dodatkom za preglede krvnih sudova vrata i ekstremiteta.

"Saradnja će se nastaviti kroz renoviranje Doma zdravlja na Novom naselju. Takođe, u toku su dogovori o otvaranju punkta Hitne pomoći u Sremskim Karlovcima", rekao je član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat i dodao da će ultrazvučni aparat koji je do sada korišćen u limanskom Domu zdravlja, a i dalje je vrlo kvalitetan, biti prebačen u ambulantu u Futogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti