U letnjim baštama i tokom zime

Novosadski ugostitelji od ove jeseni mogu da traže dozvolu od gradske uprave da letnje bašte kafića rade i van sezone, od 15. novembra do 15. marta.
Novosadski ugostitelji od ove jeseni mogu da traže dozvolu od gradske uprave da letnje bašte kafića rade i van sezone, od 15. novembra do 15. marta.

Kako bi dobili odobrenje, vlasnici kafića moraju da pripreme projekat kojim će se garantovati gostima da će im biti toplo, da obezbede neko grejno telo, ili ćebad.

U Gradskoj upravi navode da su zimske bašte osmišljene kao montažno-demontažni objekti metalne ili drvene kontrukcije sa staklenim prozorima i moguće ih je postaviti  samo na pojedinim lokacijama u gradu, uglavnom van centra, a izmenom odluke, zimske bašte će moći da se postave i u centru grada.

U Gradu ističu da  će oni koji nelegalno postave baštu biti oštrije kažnjeni u odnosu na pre. Mandatna kazna je povećana na 20 hiljada, a prekršajna se kreće do milion dinara za pravna lica, odnosno do 250 hiljada za preduzetnika.

Komunalna policija i inspekcija imaju pravo da na licu mesta zaplene stolove, stolice i ostalu opremu.

  • modesti

    24.10.2010 21:01
    da obezbede ćebad? a hoće li se ćebići vraćati ili će možda biti ko burek- za poneti? jesu li baš svi u ovome gradu poludeli?!
  • Anci

    24.10.2010 08:58
    Na sta ce liciti Zmaj Jovina ..... postace najvece ruglo u NS
  • 24.10.2010 08:58
    ah
    A, oni koji zive iznad, ili u neposrednoj blizini tih basta, moci ce i dalje "neometano" da se guse u duvanskom dimu... U Italiji je ove godine doneta presuda kojom je isplaceno 10.000 e stanarima koji su bili izlozeni duvanskom dimu iz lokala u prizemlju. bas me zanima da li neko od gradskih funkcionera ima ispod svog prozora bilo kakvu bastu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti