Smena direktora novosadskog Centra za socijalni rad

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je, povodom rebalansa budžeta koji se usvaja na današnjoj sednici Skupštine grada, da se nastavljaju investiciona ulaganja u Novi Sad.

Između ostalog, najavio je izgradnju zgrade Hitne pomoći, gradnju kanalizacije u nekoliko prigradskih naselja, uređenje Sentandrejskog puta, uređenje Kampusa, kao i probijanje Ulice Bate Brkića na Novom naselju.

Gradonačelnik nije direktno odgovarao na navode opozicije da se u rebalansu zapravo samo preraspoređuju sredstva za javna preduzeća i da Grad ima problem sa manjkom prihoda jer se smanjuju porezi, a da je sada budžet povećan samo zbog prodaje placa kod Spensa za 3,7 milijardi dinara. Vučević je samo naveo da, s druge strane, neki porezi rastu i da su prihodi grada stabilni.

Predstavnici opozicije iz DS-a, SRS-a i Pokreta "Dosta je bilo" naveli su da se novac upotrebljava za dalje subvencionisanje javnih preduzeća, kao i da je ceo budžet u osnovi i dalje okrenut ka tome da se oko tri milijarde dinara upotrebi za gradnju fabrike u Industrijskoj zoni Sever IV za potrebe američke kompanije "Lear".

Na današnjoj sednici biće potvrđen izbor Dejana Mandića za direktora Zavoda za izgradnju grada, a za novu direktorku Centra za socijalni rad biće izabrana Dobrila Čačija. 

Formirana odbornička grupa SPO

Tri odbornika Srpskog pokreta obnove u Skupštini Grada Novog Sada danas su formirala svoju odborničku grupu, a šef te grupe je Branka Bežanov, zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada.

"Formiranje naše odborničke grupe dogovorili smo još tokom razgovora o zajedničkom nastupu na izborima i sada se samo taj dogovor realizuje", rekla je Bežanov.

Ona je naglasila da će novoformirana odbornička grupa pružati maksimalnu podršku gradonačelniku u, kako je rekla, "njegovoj borbi za bolji i lepši Novi Sad".

  • Nenad

    29.09.2016 04:51
    Poverovacu Vam
    Kad se resi pitanja "sportskog centra sa bazenom"na Novom naselju,ruglu i gradskoj"investiciji"
  • slatko

    28.09.2016 00:10
    zasto
    Pitam se da li je neko obrazlozio zasto je smenjen direktor centra za socijalni rad kad sam cula da su bili zadovoljni i zaposleni i oni koji su saradjivali a iskreno mnogo manje smo ih vidjali u gradu i na pijacama .
  • medj sljivama

    27.09.2016 22:09
    Padaju direktori ko sljive. Bice vala rakije naprednjacke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti