Novi način zakazivanja pregleda u KCV i dalje zbunjuje građane

Novi sistem zakazivanja pregleda na Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine i dalje zbunjuje građane koji žele da provere svoje zdravlje.

Primena informacionog sistema zakazivanja pacijenata još uvek nije pokazala rezultate u Novom Sadu, s obzirom na to da veliki broj građana i dalje fizički odlazi da zakaže preglede.

Kada je pre nešto više od nedelju dana jedan Novosađanin otišao da zakaže pregled na Imunologiji, rečeno mu je da to ne može da uradi, objašnjava on za 021.

"Rekli su nam da dođemo sutradan, ali bez ikakvog objašnjenja o čemu se radi. Nas 50 je stajalo u redu uzaludno. Ne znam o čemu je reč, a malo je reći da su nam važni pregledi", kazao je on.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da je problem nastao jer je u Službi za zakazivanje radio samo jedan operater, kojem je obim posla bio značajno uvećan. On je, kako je rečeno za 021, rekao pacijentima da se jave sutradan putem telefona kako bi zakazali pregled.

Nakon evidentiranja pacijenta, KCV je dužan da mu u roku od 30 dana zakaže prvi pregled. Građani koji treba da se pregledaju se i evidentiraju, a nakon dobijanja rasporeda lekara, oni se prvo pozivaju, a preostali termini se raspoređuju pacijentima koji se kasnije jave.

"Dužni smo da ispoštujemo redosled javljanja, a evidentirani pacijenti su se javili Službi pre pacijenata koji su došli na šalter da zakažu pregled. U datom momentu, administrativni operater nije imao tačan uvid u broj slobodnih termina, te je dao informaciju da se Službi jave narednog dana", navode u KCV.

Inače, 021.rs je već pisao o redovima na Poliklinici usled zakazivanja pregleda. Tada su građani rekli da nemaju mnogo poverenja u kol centar, te da radije dolaze lično da zakažu pregled, o čemu možete pročitati OVDE.

Pacijentima je takođe omogućeno zakazivanje pregleda preko portala "mojdoktor"

  • PACIJENT 2

    04.10.2016 19:54

    Za osnovni paket usluga treba da svi plaćaju jednako u apsolutnim iznosima.
    Nije logično da se za ISTI PAKET USLUGA različito plaća.
    Za socijalne slučajeve neka plaća država, kao i za gomilu radnika na crno fiktivno prijaviiljenih na BIRO za zapošljavanje zbog besplatne knjižice.
    Neka njihovo lečenje plaća onaj ko im je to omogućio država, a ne da ovu obavezu prevaljuje na teret onih koji PLAĆAJU U VIDU PROCENTA OD 12,5%NA NETO PLATU.
    Nije to POREZ, već uplata za zdravstveno osiguranje!



  • @PACIJENT 2

    04.10.2016 17:28
    Pa, nece te osloboditi sigurno. Mozda smanjiti. Nekako se u tom pravcu i krece promena sistema koji ovakav ne moze opstati. Pri tome, verovatno neces biti oslobodjen svog procenta, nego ce mozda on biti nesto umanjen, ili cak i nece, ali ce pokrivati samo osnovne potrebe (tipa hitnih stanja i sl.), a svako ce imati za sebe mogucnost da doplacuje privatne fondove i s tim osiguranjem se leci kod privatnika. Imaj u vidu koliko se ustvari malo odvaja od plata u ovoj zemlji bez privrede i stvaranja i zaradjivanja (mozda si ti jedan od 0,1% zaposlenih sa 1000 eura plate, pa dajes mnogo, ali koliko je nezaposlenih a osiguranih, pa koliko je ljudi na minimalcu cijih 12% je dve crvene itd.). Mislim da je svima jasno da nase drustvo nije kao npr. USA gde bi se moglo dozvoliti da onaj koji nije uplacivao osiguranje ostane da lezi krvareci na pragu bolnice. Osnovno lecenje ce morati da postoji za sve. A neko dodatno ce pripadati bogatijima (i pametnijima, onima koji shvate da sistem "a necu se valjda razboleti" ne valja, pa ce uplacivati dodatni fond). Takodje, drzavne ustanove ce biti socijala, gde rade losiji lekari, a privatna praksa ce biti mesto gde kosta, ali se dobije kvalitet. To se vec vidi, jer su drzavne ustanove ogrezle u korupciji i neradu, nepotizmu, a kvalitetni strucnjaci beze glavom bez obzira u inostranstvo, a oni koji iz svojih razloga ne mogu, sve vise vec prelaze u cistu privatnu praksu gde ne moraju da rade za pet drugih lenjivaca.
  • PACIJENT 2

    04.10.2016 16:49
    Molim državu da me oslobodi OBAVEZNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA od 12,5 % mesečno na moju neto platu.
    Ne želim više da plaćam -ništa. Moje novce hoću da čuvam u mom džepu ili da uplaćujem privatno zdravstveno osiguranje.
    A Vi se u KCV i Domovima zdravlja za....vajte o svom trošku.
    Za..le me baš za Vaš program i sistem zakazivanja.
    Kad imam svoje novce u džepu zakazaću pregled kod privatnika ili platiti bolnički dan kad mi bude trebalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti