Eko park na Sunčanom keju

Zavod za izgradnju grada najavio je da će u sredu početi radovi na postavljanju "Dunavskog eko parka" na Sunčanom keju.

Iz ovog preduzeća su saopštili da je kompanija "Coca-cola" donirala Novom Sadu eko park koji će biti prvi park ovakvog tipa u gradu.

Biće postavljen na Sunčanom keju, pored postojećeg dečijeg igrališta i teretane na otvorenom i predstavljaće mesto gde će najmlađi imati priliku da vežbaju i unaprede svoje veštine snalaženja u prirodi.

- Park oponaša prirodan teren, pomoću prepreka, staza i dodatnog mobilijara i deca će imati priliku da se osete kao da su izvan grada i gradske vreve iako se nalaze u samom centru. Sav mobilijar u parku biće od drveta, premazan voskom zbog prirodnog taktilnog osećaja, jednostavne konstrukcije, sa podlogom od gume i travnate površine. Od rekvizita za igru dece biće postavljene ljuljaške "orlovo gnezdo", vrteška za decu, pocinkovana čelična konstrukcija u obliku boce koka-kole, visine 2 metra, koja je namenjena za rast biljke puzavice. Takođe, postaviće se i talasasti zid sa klupom koji simbolizuje tok reke Dunav. U parku će se nalaziti i mesto za odlaganje bicikala, kao i klupe sa stolovima - stoji u saopštenju ZIG-a.

Park će imati površinu od oko 130 kvadrata, a trebalo bi da bude završen do kraja meseca.

  • ex chapman

    05.10.2016 09:21
    vandali
    bolje bi bilo da povedete računa o čuvanju igrališta koja već imate. samo pravite nova, a stara se nekažnjeno rujniraju. npr. od 10 postavljenih ljuljaški samo 4 u funkciji; tobogani izlomljeni; sve išarano sprejevima! tako nikad nećete imati dovoljno igrališta, pa makar ih napravili milion! inače ova "eko-igrališta" su dobra stvar ako se dobro naprave. moj klinac se igra skoro svaki dan na jednom takvom. ima veštačku travu koja je mnogo bolja za padanje - a deca tog uzrasta staaaalno padaju!
  • @ sa BG keja

    05.10.2016 09:07
    Pa mi smo sad socijala, za nas su kvantaši i sugradjani romskog naciona. Elita je na Limanu I i II, m2 su tamo najskuplji valjda njihova deca moraju, kao naslednici vojvodstva, da rastu i razvijaju se u eko parkovima. A vidi, ima i nezamisliva opcija da se sedne na bajs i za 10min lake rekreacije se ode do tamo. Kod nas ima teren za boćanje, tereni u Domu Vojske, Dunavski...nemoj da si na kraj srca. Ne bi ja menjao BG kej za sunčani, nikada
  • Perica

    05.10.2016 08:51
    cocacola
    Odlićna za ispiranje sudopera,onu crnu sipam u sudoperu i ostavim preko noći...jeftinije nego razne hemije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti