Sudovi u Novom Sadu rade redovno

Novosadski sudovi od danas rade redovno.  
Novosadski sudovi od danas rade redovno. Prema rečima predsednika Sindikata zaposlenih u pravosuđu, Zdravka Pranića, svi sudovi rade kao da nije ni bilo štrajka.

"Sve stranke i svi građani koji treba da obave neki posao sada to mogu da učine bez problema. Svi radnici su se vratili na svoja mesta, a šalteri ponovo rade nesmetano", navodi Pranić.

On kaže da je štrajk zaposlenih u pravosudnoj administraciji zamrznut do početka sledeće godine.

"Pretpostavljam da ćemo od sledeće godine ponovo početi da tražimo naša prava i povećanje zarada jer verujem da Ministarstvo neće ispuniti svoje obećanje, i neće početi da isplaćuje plate uvećane za 40 odsto. Još ništa ne mogu da kažem sa sigurnošću jer to treba da se dogovorimo na nivou republike", kaže Pranić.

Anketa nameštena da se okonča štrajk?

On dovodi u pitanje tačnost rezultata ankete koju je Ministarstvo pravde sprovelo među zaposlenima u pravosuđu u vezi sa predlogom o povećanju plata. Prema rezultatima, većina zaposlenih je zadovoljna ponudom.

"Pitanje je da li je članstvo prihvatilo predlog. Ministarstvo koristi još jedan sindikat koji postoji u pravosuđu, a koji nije reprezentativan i nema dovoljan broj članova. Zbog medija im je potrebno  da deluje da je neko pristao na njihovu ponudu, a sve u cilju da se okonča štrajk", smatra Pranić.

Sekretar Ministarstva pravde, Slobodan Homen, izjavio je za medije da štrajk nije zamrznut već okončan. Prema njegovim rečima, novac za povećanje osnovice zaposlenima u pravosudnoj administraciji dobiće se smanjenjem najvećih plata u pravosuđu, ali nije poznato ko će sve biti obuhvaćen i koliko će biti smanjenje.

Sindikati su tražili da se osnovica plata poveća na 28 hiljada dinara, dok će sa ponuđenim povećanjem od 40 odsto, nameštenici imati platu od 26, a referenti od oko 27 hiljada dinara.

Prema proceni sindikata štrajk je državu koštao oko četrdeset miliona dinara.

  • 26.10.2010 05:41
    @Vera
    Nismo sada ugasili, vec odavno smo u mracnom stanju onog momenta kada nismo imali platiti prvi racun,onda kada niko nije protestvovao protiv prvog poskupljenja,ugasili onog momenta kada su se cene robe izjednacile sa evropskim cenama i ne samo izjednacene nego i vece od evropskih-robe siroke potrosnje a nasa prosecna mesecna primanja kao sto su 5-dnevna primanja jednog prosecnog zaposlenog evropejca,ugasili smo onda kada je socijalna pomoc u evropi dovoljna za normalan zivot uz dotiranje odredjenih komunalnih troskova od strane drzave, a socijalna pomoc veca je nego sto primaju nasi gradjani u nasoj drzavi koji rade po 10 sati dnevno a nisu ni prijavljeni,nitiima sanse da steknu penziju, potom kada smo poceli da placamo participaciju za sve lekarske preglede a redovno nam se skida sa nasih i ovako malih mesecnih primanja
    ugasili smo odavno jos '90 godina prosloga veka
  • Vera

    25.10.2010 16:22
    e sad smo ga ugasili....
    Mislim na nas koji nismo u mogucnosti da placamo redovno komunalije.Nikoga nije briga sto smo na birou godinama i kako se snalazimo da prezivimo ali je jako vazno da nas redovno tuze za neplacene racune.Ne trazim od drzave nikakvu pomoc samo razumevanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti