Hitno potrebni dobrovoljni davaoci svih krvnih grupa

Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine hitno su potrebni davaoci svih krvnih grupa zbog povećanih potreba Kliničkog centra i ostalih zdravstvenih ustanova.

Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju kaže za 021 da se krv može dati u akcijama koje organizuju na terenu ili u samom Zavodu u Hajduk Veljkovoj 9a, radnim danima od 7 do 14 sati

"Potrebni su nam davaoci svih krvnih grupa zbog smanjenog salda i povećanih potreba Kliničkog centra i ostalih instututa kojima Zavod obezbeđuje krv. Zato molimo sve humane ljude koji su u mogućnosti da se odazovu pozivu", apeluje Bjelić.

Ona podseća da je pre dolaska obavezno doručkovati, a da će hitni davaoci svih krvnih krupa biti potrebni najmanje 10 dana.

Zavod svakodnevno organizuje akcije davanja krvi na teritoriji Novog Sada, Južnobačkog okruga i drugih delova Vojvodine.  

Plan akcija davanja krvi ove nedelje 

 

Sreda, 12. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Bačkoj Palanci u prostorijama Crvenog krsta, od 8 do 12 časova.

Četvrtak, 13. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Erste banci na Bulevaru oslobođenja 5, od 8 do 11 časova, dok će u Zavodu krv davati učenici Saobraćajne škole "Heroj Pinki" od 9 časova

Petak, 14. oktobar: Mobilna ekipa radiće u Bođanima u Lovačkom domu od 8 do 10 časova i u Vajskoj u osnovnoj školi od 8 do 10 časova. U Zavodu, krv će davati učenici gimnazije "Svetozar Marković" od 9 časova

  • Da

    12.10.2016 10:32
    Prave se rezerve za nadolazeće dane. Za vojsku.
  • Perica

    12.10.2016 10:24
    VOZAČi
    Vozaći,pravac Zavod za tranfuziju,najviše je koristite....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti