GSP ipak kupuje pet autobusa od Ikarbusa

Gradsko saobraćajno preduzeće će ipak kupiti pet autobusa od Ikarbusa na lizing, jer je u ponovljenoj javnoj nabavci ponuđena povoljnija cena.

Naime, GSP je pre više od mesec dana poništio javnu nabavku za kupovinu pet autobusa na lizing od Ikarbusa jer se prilikom provere tenderske dokumentacije ustanovilo da je kamata bila veća od dozvoljene. Pošto je ugovor raskinut, gradski prevoznik je 29. septembra doneo odluku o pokretanju javne nabavke u pregovaračkom postupku, nakon čega je Ikarbus zajedno sa Intesa Leasing podneo novu ponudu.

Posle otvaranja ponuda 4. oktobra, kao i ocenivanja ponude od 6. oktobra već 10. oktobra, doneta je odluka da se potpiše ugovor.

Za razliku od raskinutog ugovora, GSP će sada pet autobusa kupiti za skoro dva miliona dinara nižu cenu, odnosno svi autobusi će zajedno koštati 94,9 miliona dinara bez PDV-a.

Autobusi bi u Novi Sad trebalo da stignu oko Nove godine, odnosno od 2017. godine će početi da prevoze Novosađane.

Podsetimo da je GSP ove godine već potpisao jedan ugovor sa Ikarbusom nakon tendera o isporuci četiri solo autobusa. Oni su krajem maja kupljeni na tenderu za 70 miliona bez PDV-a i još se čeka na njihovu isporuku.

Inače, zanimljivo je da je generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić znao da će dobiti posao na tenderu, jer je u vreme kad još nije bio završen ovaj ponovljeni tender, izjavio da prave devet autobusa za GSP Novi Sad, što se vidi u izdanju Večernjih novosti od 4. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti