Nada Vujović imenovana za glavnu urednicu "Dnevnika", većinski vlasnik osporava izbor

Za glavnu urednicu lista "Dnevnik" imenovana je dosadašnja urednica unutrašnjo-političke rubrike Nada Vujović, rekao je direktor Dnevnika AD Svetozar Karanović.

On je naveo da je takvu odluku doneo Nadzorni odbor te firme, kao i da na osnovu ugovora o osnivanju Dnevnik Vojvodina Presa, Dnevnik AD ima pravo da donosi odluke o imenovanju urednika lista.

"Kada je WAZ ulazio u vlasništvo ‘Dnevnika’, u Ugovoru o osnivanju preduzeća navedeno je da Dnevnik AD ima pravo na imenovanje glavnog urednika. ‘Dnevnik’ je u manjinskom vlasništvu Dnevnika AD, imamo 45 odsto vlasništva, ali i klauzulu da mi biramo glavnog urednika. Odluku Nadzornog odbora smo prosledili Dnevnik Vojvodina Presu i oni će dalje raditi na upisu novog urednika u Agenciji za privredne registre", rekao je Karanović i dodao da ne zna da li ova odluka mora biti potvrđena i na Skupštini većinskog vlasnika Dnevnik Vojvodina Presa.

Zastupnik većinskog vlasnika Mića Đurđević UNS-u je rekao da bez odluke Skupštine Dnevnik Vojvodina Presa novi urednik ne može da se imenuje.

"Sednicu ću sazvati po hitnom postupku. Dok Skupština ne odluči ko će biti novi urednik, odluka Nadzornog odbora Dnevnika AD ne znači ništa", rekao je Đurđević i dodao da ne može da kaže kakva će biti odluka Skupštine.

Podsetimo, Dragan Milivojević razrešen je sa mesta glavnog urednika "Dnevnika" sredinom septembra i od tada funkciju zajedno obavljaju urednica unutrašnjo-političke rubrike, formalno penzionisana Nada Vujović, urednik sportske rubrike Branislav Punoševac i urednik kulturne rubrike Đorđe Pisarev. Agencija za privredne registre odbila je, međutim, 29. septembra da upiše izmenu i dala izdavaču lista 30 dana da ispravi nepravilnosti učinjene pri donošenju odluke o imenovanju.

  • Bivši

    24.10.2016 00:35
    Karanović hmmmm... proveren kadar za uništavanje. Počeo sa štamparijom još 2002 a onda u obliku penzionera sa direktorskim zvanjem, naznam samo ko ga iskopa, nastavio 2014 a izgleda da će i završiti posao do kraja sa celim Dnevnikom.
    Ako pogledate u APR-u ko je vlasnik a znajući da su sadašnji nadzorni odbor izabrali prethodni vlasnici, pitam se kako oni a i Karanović sa njima mogu da donose bilo kakve odlike ?????
    Teško svima s njima.
  • Grgolj

    12.10.2016 22:51
    Nije važno šta ko misli, već šta kaže Karanović. koji vredi za dvojicu: istovremeno je i direktor i starosni penzioner. Ima takvih slučajeva i u Obali Slonovače.
  • Samo

    12.10.2016 22:06
    Samo mi vratite pare nazad koje ste duzni pa osnivajte i imenujte koga god hocete....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.