Danas odluka da li će Novi Sad biti prestonica kulture

Danas će biti odlučeno da li će Novi Sad biti evropska prestonica kulture 2021. godine.

Delegacija projekta "Novi Sad 2021" otputovala je u Brisel da predstavi finalnu aplikaciju Novog Sada za ovu titulu. 

Predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada, Nemanja Milenković, izjavio je da je Novi Sad, zbog podrške koju je tokom kandidature stekao, već pobednik.

"Srce nam je puno što je čak 38 umetnika i istaknutih ličnosti iz evropskog i svetskog kulturnog života stalo uz nas u samom finišu kandidature. Hvala njima, ali i svima ostalima, a pre svega našim Novosađanima, koji su nas u toku ovog procesa savetovali, kritikovali i navijali", rekao je Milenković.

On je istakao da je Novi Sad oduvek bio i biće evropska prestonica kulture.

Pored Novog Sada, u finalu se još nalazi Herceg Novi

Svečana ceremonija proglašenja Evropske prestonice kulture 2021. je u 18 časova.

  • Daleko je 2021

    13.10.2016 13:18
    Ako i bude izabran, to će samo biti povod da aktuelna garnitura dođe do fondova, oformi neke fondove i spotpisuje gomile faktura, zaposli svoje rođake.
    A do prestonice 2021 u stvarnosti nikad neće doći jer će u međuvremenu da tutnji rat.
  • Orwell Vegan

    13.10.2016 13:15
    Najlepse je sa budzetom
    Novi Sad je kulturna provincija, a takva mu je i ponuda. Umetnost se svela na kreativnu industriju, ali ne i na podrzavanje umetnicke produkcije i prodaje na trzistu, vec golo organizovanje ko zna koliko festivala, na stetu gradjana i njihovog skoro praznog dzepa. To traje vec par decenija. Naravno da ovo hajducko otimanje ima konkretna imena i prezimena, ali niko nikad nizasta nije odgovarao. Gde su oni silni vojvodjanski filmovi sto su finansirani od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu? Nema ih, isto kao cuveni pogoni sto su ih otvarali po pokrajini. Sad kao nemaju da vrate kredite. Na nivou svih dosadasnjih gradskih vlasti se ipak daleko vise para progutalo kroz kulturu i turizam. Gde su rezultati svega toga? Pa ima ih u nekretninama onih koji su bili blizu vatre. Ne radi se samo o kradji para, vec o kradji tudjeg vremena, sto je jos mnogo gore. Vreme i energija onih koji su imali dobre projekte uzalud se potrosilo, a zivot prolazi. 16 godina od promena je ceo jedan zivot i necije najkreativnije godine koje su vam potrosili nekreativni mediokriteti. Siguran sam da ce im se to debelo naplatiti posle ovog zivota, tamo gde "će biti plač i škrgut zuba".
  • Ab

    13.10.2016 12:08
    @ Optimista
    Optimista
    13.10.2016 • 10:02
    Biti Novosađan

    Bas naprotiv ako ste/smo pravi necemo podrzati ovu farsu.
    Na zalost Novi Sad je daleeekooo od kulture.
    Zamajavanje da sadsnji dignu jos malo kinte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti