U novosadski sud još nije stigao zahtev za ekstradiciju Sefića

Viši sud u Novom Sadu nije dobio molbu za ekstradiciju osumnjičenog Sanjina Sefića, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u tom gradu.

Prema pisanju "N1" i dalje se očekuje da molba za izručenje Sefića stigne u novosadski Viši sud.

"Do kraja radnog vremena u petak, dakle juče, molba za izručenje Sanjina Sefića nije stigla u Viši sud u Novom Sadu. Dolazi putem redovne pošte, tako da očekujemo da će možda taj dan biti ponedjeljak", kaže portparolka suda Ivana Karapandžić.

Molba za ekstradiciju očekuje se putem redovne pošte iz Ministarstva pravde Srbije na adresu Višeg suda u Novom Sadu.

"U ovom trenutku sudija za prethodni postupak nema više radnji koje treba da sprovede, dakle, čeka se stizanje molbe za izručenje i od tog momenta će krenuti proveravanje uslova u postupku i dalje odlučivanje", priča Karapandžić.

O tome zašto je osumnjičeni za smrt dve devojke u Sarajevu tražio od advokata lekarsku pomoć, portparolka suda nema detljanih informacija.

"Nemamo saznanja o čemu se tu radi. Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu koji je i odredio ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću obratio se njegov branilac sa zahtevom za dobijanje dozvole da ga on kao advokat poseti u ekstradicionom pritvoru i dobio je dozvolu, ali nemamo detaljnih informacija o stanju u kome se nalazi", dodaje ona za "N1".

Prema rečima advokata Dejana Koprića, u novosadskom okružnom zatvoru postoji lekar.

"Ja sam bio u poseti i on se već obratio za lekarsku pomoć u vezi terapije za smirenje", objašnjava advokat.

Podsećamo da je 25-godišnji Sanjan Sefić, koji je osumnjičen da je pregazio dve studentkinje u Sarajevu, uhapšen u sredu uveče u Novom Sadu, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • Pera

    16.10.2016 13:40
    ####
    "Dokle će da jede hranu, naših zatvorenika!?"
    A po kojem to zakonu, nemožete sami da ga isporućite!?
  • seljak

    15.10.2016 23:14
    grad kulture
    "Grad kulture je" postao svratište i eldorado za svu balkansku bagru.
    KulturDNO i napreDNO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti