"Dođi, vidi i studiraj" u subotu na FTN-u i PMF-u

Na Fakultetu tehničkih nauka i na Prirodno-matematičkom fakultetu sutra, 22. oktobra, održava se manifestacija "Dođi, vidi, studiraj".

U okviru ove jedinstvene manifestacije maturanti i budući studenti imaće priliku da posete laboratorije, istraživačke kabinete, učestvuju u radionicama i naučnim eksperimentima, popiju kafu sa akademcima i poslušaju naučno-popularno predavanje.

Prema rečima stručne saradnice za odnose sa javnošću FTN-a Bojane Bokan, ove godine će na Fakultetu tehničkih nauka maturanti moći da se takmiče u pravljenju mostova od špageta koje organizuje Departman za građevinarstvo i geodeziju.

- Ovo takmičenje je inače veoma popularno na Univerzitetima širom Evrope i naši studenti građevinarstva svake godine uzimaju učešće i osvajaju značajna mesta. Takođe, sve je dostupnije učenje na daljinu, pa će maturanti moći da se upoznaju sa tehnologijom "moodle" u Ellab laboratoriji za učenje na daljinu Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment - ističe Bokan i dodaje da je za sve maturante obezbeđena kafa sa profesorima, asistentima, istraživačima i studentima koja se pokazala kao veoma ekikasna jer maturanti u neformalnom druženju dobijaju sve potrebne informacije o upisu, prijemnom ispitu i studentskom životu od svojih budućih kolega.

Na Prirodno - matematičkom fakultetu za maturante se priprema naučno - popularno predavanje, a takođe će biti predstavljena zanimanja koja su perspektivna i kojima diplomirani studenti mogu da se bave nakon završetka studija. U holu Plave zgrade biće postavljene radionice iz biologije, ekologije, hemije, biohemije, zaštite životne sredina, geografije, fizike, matematike i informatike, a biće organizovana i šetnja po laboratorijama i istraživačkim kabinetima.

Program traje od 11 do 14 časova. Manifestaciju "Otvoreni dan" tradicionalno organizuju fakulteti Univerziteta u Novom Sadu kako bi maturanti, a budući studenti imali priliku da se na vreme upoznaju sa studentskim životom.

  • Miki

    19.10.2016 10:22
    U isto vreme se održava vojna parada, ulice će biti zatvorene, nisu izabrali dobro vreme za manifestaciju.
  • Drum

    18.10.2016 18:49
    Što se FTN tiče, treba da bude: Dođi, plati, studiraju.
    Tamo se sve plaća. Ako nemaš para, nemoj ni pokušavati.
    Bar na mom smeru dosta profesora i asistenata boli uvo za studente. Kada nešto pitaš odgovore ti preko volje ili samo kažu ima to u knjizi. A to što to, nešto u knjizi mi nije jasno, nema veze.
  • Nenad

    18.10.2016 16:48
    Megatrend - plati, pa doktoriraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti