U Novom Sadu još 11 raskrsnica dobija semafore

Novosadska uprava nastavlja sa postavljanjem semafora na saobraćajnicama u gradu, saznaje 021.rs.

U narednom periodu će još osam raskrsnica dobiti standardne semafore, dok će na tri prometne saobraćajnice biti postavljeni posebni pešački semafori. Gradsko veće je pre nekoliko dana saglasnost za tender za radove ili projektovanje. Sve poslove na gradnji semafora će sprovesti Zavod za izgradnju grada, odnosno uprava koja će ga naslediti pošto ovo preduzeće bude ugašeno 1. decembra.

Prema informacijama 021.rs, sledi izgradnja semafora na uglu Bulevara kralja Petra I i Ulice kraljevića Marka na Rotkvariji, uglu Temerinske i Savske na Klisi, Bate Brkića i Seljačkih Buna, odnosno Bate Brkića i Vojvode Stepe na Novom naselju. Takođe, pešački semafori će se graditi na Bulevaru cara Lazara kod ulice Banović Strahinje na Limanu, na Bulevaru Evrope kod kasarne "Jugovićevo" na Detelinari i na uglu ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića na Adamavićevom naselju.

Pored izgradnje, predviđeno je da se izradi i tehnička dokumentacija za postavljanje semafora na uglu Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju, Preradoviće i Marina Držića u Petrovradinu, Futoškog puta i Subotičke ulice na Telepu i Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića na Adamavićevom naselju.

Podsetimo da je ranije tokom ove godine Zavod za izgradnju grada pokrenuo postupke za postavljanje semafora na šest raskrsnica i da su ti poslovi u različitim fazama od projektovanja do gradnje. Za mnoge pomenute lokacije još od ranije postoje zahtevi građana da se na njima postavi semafor, jer su se na njima često događali udesi, dok će neke i dalje biti na čekanju.

  • nk

    26.10.2016 22:58
    Odvojite skretanje u levo
    Skretanje u levo bi se trebalo odvojiti posebnim semaforom. Nikako nije dovoljno uslovno skretanje jer se propusti do max 5-6 vozila. Lepo odvojite skretanje u levo i vise ce vozila proci, a kad idu pravo da ne razmisljaju da li ce neko da im iskoci iz srednje trake da skrece u levo.

    Takodje je potrebano uvesti dva pesacka prelaza na Novom Naselju kod stanice 8 na Bulevaru kneza Milosa i ulice Momcila Tapavice i omoguciti skretanje u levo za vozila u tu ulicu kao sto je uradjeno na Futoskom putu za ulazak u Suboticku ulicu.

    Drugi pesacki prelaz je neophodan kod fudbalskog terena Mladost u ravni sa autobuskom stanicom. Takvi pesacki prelazi postoje u ulici Narodnog fronta.

    U spicu kad 8-ca treba da skrene kod starackog doma na Naselju na Bulevar vojvode Stepe, nekad prodje i 7 minuta dok se ne pojavi prilika da autobus skrene na bulevar.

    O tome da u Berlinu redovno propustaju u spicu po dva vozila sa svake strane ne treba ni spominjati. Daleko smo od te zapadnjacke kulture propustanja drugog vozila ili stajanja pesaku na pesackom prelazu.

    I za kraj, napravite zeleni talas. To znaci da se prevo otvori semafor ispred, a ne iza i da se na svakom sledecem ceka da se semafor upali. I kod skretanja levo, npr. na raskrsnici Bulevara Slobodana Jovanovica i ulice Rase Radujkova ne puste se automobili da skrecu odmah levo, a niti se pesacima da da predju ulicu vec ih se istovremeno pusti i onda jedni drugima nalecu i iskacu.
  • mica cica

    26.10.2016 14:38
    Kad se vec kod vojske postavlja semafor, zasto se ne razmisli o presecanju ostrva kod ulice prema okretnici 5?
    Svi na avijaciji odseceni od sveta, okolo naokolo se mora ici da bi se doslo do Naselja ili bilo kog drugog dela grada.. Na jednoj strani pruga, preko koje se ne moze ni peske, a ne kolima, a na ovu stranu je ostrvo, pa se mora ici do kruznog toka do Rumenačke..
    Pretpostavljam da je neizvodljivo, ali evo ako neko iz Uprave ili odakle već cita, neka razmisle malo..

  • /

    26.10.2016 09:23
    /
    e da manje kradete imali bi pothodnike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti