Gradonačelnik pozvao Novosađane da pomognu akciju "Čepom do osmeha"

Gradonačelnik Miloš Vučević apelovao je na sve Novosađane da se još više uključe u humanitarnu akciju "Čepom do osmeha", nakon što je juče iz magacina ove organizacije ukradeno dve tone čepova i dvoje električnih invalidskih kolica.

Pomoć je bila namenjena za decu sa invaliditetom, a Vučević je najavio da će Grad još više podržati ovu akciju, i pozvao sve građane, društveno-odgovorne kompanije i udruženja da im se priključe.

"Jasno i glasno treba da poručimo da takve stvari nećemo da trpimo u Novom Sadu, jer to nije ljudski ni novosadski, i da ne želimo da one budu deo naše svakodnevnice. Imaćemo nove punktove za sakupljanje čepova u gradu, zato hajde da ne bacamo čepove u kontejnere, nego na mesta koja će biti označena za tu namenu i time da pomognemo onima kojima je pomoć zaista potrebna", poručio je gradonačelnik.

On je dodao da "moramo biti solidarni i pokazati pravo lice Novog Sada, kako bismo donekle ispravili ono što je učinjeno sinoć".

Iz magacina organizacije "Čepom do osmeha" sinoć su ukradene stvari u vrednosti od preko 600.000 dinara. Ukradena invalidska kolica su bila namenjena za dva bolesna dečaka.

Predsednica organizacije Vanja Petković kaže za 021.rs da su šokirani ovim incidentom.

"Razočarani smo jer se mnogo trudimo i mi smo jedina organizacija koja je skupljala čepove. Ne mogu da verujem da je neko mogao da tek tako ukrade sve to. Nadam se da će policija rešiti čitav slučaj", navodi Petković.

Više o samom incidentu možete pročitati OVDE.

  • Sanja

    25.10.2016 23:12
    pitanje
    A kako dobiti broj telefona nekoga ko bi došao na kućnu adresu i preuzeo malo veću količinu cepova?
  • Ja

    25.10.2016 17:26
    Čepom do osmeha
    Podržavam akciu. Trebalo bi organizovanije prikupljati čepove. Ja sam nosila u vrtić , ali deca ne idu više u vrtić. Nisu svi dovoljno informisani za ovu akciju, a kada se dese ove kradje onda u sve sumnjamo.
  • vreme je

    25.10.2016 15:47
    "pravi" gradonačelnik
    ZAISTA pravi gradonačelnik bi dan nakon nečuvene krađe rekao da su lopovi uhvaćeni i da će najstrože biti kažnjeni, jer u ovom gradu se poštuju prava svih građana, pogotovo dece sa invaliditetom! Onda bih mu skinuo kapu.

    Ovaj naš, kako da ga nazovem a da objave komentar, kaže: Je*i ga, ukrali su i sad moramo pojačati davanja, kao da smo mi krivi!?
    Jesam li ja nešto pogrešno razumeo ili je baš tako jednostavno, namenjeno narodu koji isključuje mozak kad vidi dnevnik ili reality?

    Koji je uopšte smisao ove izjave? Kako ga nije sramota? Zar smo toliko glupi?

    SVI političari ovde odavno nemaju stida!

    Krajnje je vreme da počnemo da razmišljamo i zavedemo red.
    Mislim da smo i previše išli nazadno, zar ne?
    Vreme je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.