Gužve u E-gimnaziji, roditelji unapred rezervišu mesta za decu

Srednja škola "E-gimnazija" u Novom Sadu je, zbog ogromnog interesovanja roditelja i učenika, otvorila predupis u narednu školsku godinu, sa mogućnošću rezervacije mesta unapred.

Ova jedinstvena škola, koja posluje od 2008. godine, uvela je niz inovacija u svoj program, a za dosadašnji odličan rad ima šansu i da bude vredno nagrađena. Pre svega, škola je postala kandidat za prestižnu nagradu "Kapetan Miša Anastastijević", godišnje priznanje za najuspešnije pojedince, institucije i preduzetnike. Prema rečima pomoćnice direktora u "E-gimnaziji" Anđelke Ninković, ovo je iznenađenje za školu kojoj je primarna delatnost obrazovanje, ali govori o naporima ustanove da postigne i više od toga i školuje generacije sposobnih i uspešnih mladih ljudi u Srbiji.

"Obradovala nas je vest da smo kandidati za nagradu i čini nam čast da se neko setio i u nama poznao školu i organizaciju koja uspešno posluje. Naročito sada, kada i Ministarstvo prosvete insistira da škole ne budu samo obrazovne ustanove, već šire povezane sa društvom i životom koji decu čeka posle škole. Upravo u tu svrhu, uveli smo i novi izborni predmet - Preduzetništvo i Osnovi ekonomije, kako bismo đacima pomogli da pronađu sebe i buduće zanimanje, a ujedno da postanu sposobni mladi ljudi", navodi naša sagovornica. Kako dodaje, odaziv je neverovatan, sva slobodna mesta su popunjena i daje dalji podsticaj ovoj školi da nastavi u pravcu promovisanja odgovornog i raznovrsnog obrazovanja.

Inače, učenici sportskog odeljenja E-gimnazije ne kaskaju za kolegama u klupama. Naprotiv, atlete ove gimnazije počeli su sa osvajanjem medalja, a i van sportskih terena beleže sjajne rezultate.

"Posebno zadovoljstvo nam je imati uspešne, sada i nagrađivane takmičare i đake. Osvojili smo zlato i srebro u plivanju i plasirali se na republičko takmičenje, što je divan kompliment za ovako dobro vaspitanu, disciplinovanu i posvećenu decu. Izuzetno je dragoceno sa njima sarađivati i zadovoljni smo kako to odeljenje napreduje", priča Ninkovićeva.

U svim ovim delatnostima, škola stiže i da se bavi humanitarnim radom. Naime, E-gimnazija učestvuje u akciji koju je pokrenuo Aktiv srednjih škola za pomoć deci sa Kosova i Metohije. Đaci, roditelji i zaposleni trenutno prikupljaju paketiće za mališane koji su malo dalje, ali u mnogo lošijim uslovima, a biće poslati na potrebne adrese po okončanju akcije. Podsetimo, E-gimnazija dala je ogroman doprinos u čak dva kamiona humanitarne pomoći i u vreme majskih polava 2014. godine.

Više o novostima iz E-gimnazije pratite i na zvaničnom sajtu OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti