FOTO: Višemesečne muke Telepčana koje su nadležni zaboravili

Zeleni "trougao" na uglu Vardarske i Tihomira Ostojića bode oči stanovnika ovog dela Telepa, ali ne i nadležnih.

Kako za 021 kažu ogorčeni Novosađani, osim što se mesecima niko ne brine o zelenilu na ovoj lokaciji, deponije smeća osete se na kilometar i prazne u skladu sa raspoloženjem nadležnih u komunalnim preduzećima, koje plaćaju isti ti građani.

Fotografije koje poseduje 021 pokazuju isti trougao kroz nekoliko meseci. Kako navode stanari okolnih zgrada, nekad su se ponosili što žive u Novom Sadu, dok je bio jedan od najčistijih gradova u Vojvodini. Mnogi od njih roditelji su beba, koje su prisiljene da budu okružene smradom i smećem.

"Pored toga što okolne prodavnice svoj komunulni otpad odlažu u ili pored podzemnih kontejnera koji za to nisu predviđeni, Gradsko zelenilo nas uvek zaobilazi, te se zeleni trougao na fotografijama uopšte ne održava iako, kao i ostali sugrađani, uredno plaćamo održavanje. Prošle godine u ovo vreme mi je neposečena ambrozija na trouglu na slici bila do ramena, a povremeno sa istog mesta skupljam đubre. Naravno, smatram da je velik problem izgradnja zgrada bez uređenih zelenih površina i parkova u kojima bi se deca igrala, kao i stanari okolnih kuća koji povremeno pored kontejnera donose stare tepihe, ve-ce šolje, radijatore... stvarajući tako divlju deponiju i nehigijenske uslove za nas koji smo prinuđeni da ovuda svakodnevno prolazimo", navodi majka jednog malog deteta za 021.

Potrebno je, kako navodi, samo aktivirati kolektivnu svest ljudi kako deca sutra ne bi gazila po gvožđu, razbijenom staklu, psećem izmetu i ostalom smeću.

"Mislim da naša deca zaslužuju da odrastaju u gradu koji bar malo podseća na onaj u kom smo se mi nekada bezbrižno igrali, a kasnije ponosno govorili da smo u njemu rođeni. Jedini park u blizini jer parkić u Ulici cara Dušana kod Medicinske škole, a dece je, na sreću, na Telepu i Grbavici mnogo i svakoga dana sve više", priča ova majka i dodaje da, osim svesti građana, treba apelovati i na odgovornost nadležnih. 

  • Marija - Novi Sad

    02.11.2016 14:50
    Nikada necu svatiti zasto smo toliko prljavi ! Zasto ovakve stvari radimo prvo sebi a onda i gradu . Definitivno sam ubedjen i porazen saznanjem da imamo katastrofalne komunalne sluzbe i gradsku upravu . Pitam se da li gradonacelnik uopste zna kako mu izgleda grad .
  • Bugi Vugi

    02.11.2016 13:52
    I sad to neko treba da razvrsta :)
  • nss

    02.11.2016 12:26
    nss
    po slici se vidi da smo grad kulture

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti