Vozačima autobusa koji trudnicama ne naplate kartu preti kazna

U Gradskom saobraćajnom preduzeću su za 021.rs izjavili da trudnicama nije ukinut besplatan prevoz, jer tu privilegiju nisu do sada ni imale.

Povodom velikog broja negativnih reakcija Novosađana na društvenim mrežama na fotografiju SMS poruke koju su dobili vozači GSP-a o tome da trudnicama moraju da naplate kartu, u gradskom prevozniku podsećaju da Gradsko veće određuje ko ima povlastice u prevozu.

U službi za informisanje GSP-a kažu za 021 da se ništa nije promenilo u odnosu na postojeću odluku o kategorijama koje imaju pravo na besplatan prevoz i da trudnica ni do sada nije bilo u toj grupi.

Povodom same poruke vozačima, ali i toga da je javna tajna u Novom Sadu da vozači gradskog prevoza već decenijama trudnice puštaju da se voze bez karte, u GSP-u samo navode da su vozači u obavezi da poštuju radnu disciplinu.

"Lepo je od naših vozača što žele da pomognu, ali postoje pravila koja se moraju poštovati i zamislite kako bi bilo da svako u preduzeću radi šta hoće", kažu za 021.rs u GSP-u. Vozači autobusa koje tokom kontrole uhvate da trudnicama ne izdaju karte rizikuju da budu diciplinski kažnjeni i da im se smanji plata.

Inače, u Novom Sadu oko dvadeset kategorija građana, među kojima su najbrojniji penzioneri stariji od 65 godina, ima pravo na besplatan prevoz. Tokom godina su pojedine nevladine organizacije, udruženja građana ili mediji, a nekad i stranke, potezali pitanje omogućavanja besplatnog prevoza trudnica, ali lokalne vlasti nikada to nisu odobrile.

Procena je da bi godišnje trebalo da se izda od 3.000 do 4.000 besplatnih karata za trudnice.

  • Grgolj

    04.11.2016 18:54
    @Dragan
    Dragec, uzimaj više vitamina.
  • dobrotvorka

    04.11.2016 02:14
    čudi me
    da nisu naredili vozačima, da trudnicama naplaćuju duplu kartu. Il još bolje da dokažu koliko beba nose u stomaku, pa u skladu sa tim i prevoz da plate. SRAMOTA!
  • Gari

    03.11.2016 23:34
    Svaka cast vozacima! Treba voziti ceo dan ovaj ludi narod jos uz ovakav saobracaj. Ja bih pukao za tri dana.

    Odlicna je fora kad pustis bus da se ukljuci, a drajver ti se "zahvali" sa sva cetiri zmigavca kad se ukljuci. To me uvek odusevi i zato stalno pustim bus da se ubaci ispred mene. Vraca veru u ljude...bar u saobracaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti