Prodajna izložba radova novosadskih beskućnika u petak u Futogu

Izložba radova novosadskih beskućnika, korisnika Prihvatilišta za odrasle i starija lica u Futogu, biće otvorena u petak, 4. novembra u prostorijama ove ustanove, Železnička 46.

Ovo prihvatilište deluje kao jedinica Gerontološkog centra "Novi Sad" i redovno pruža priliku korisnicima da vreme provedu aktivno, kreativno i, na kraju, da prodaju svoje radove i zarade za osnovne potrepštine.

Izložba počinje u 10 časova i biće na raspolaganju posetiocima do kraja vikenda. Kako za 021 kaže rukovoditeljka Prihvatilišta Anđelka Barać, ove godine je izložba specifična jer uključuje radove korisnika koji su prvi put u ovoj ustanovi tek shvatili da imaju smisla i talenta za rad na drvetu, glini i u ostalim umetničkim formama.

"Imamo trenutno jednu mladu korisnicu koja je kod nas pokušala da radi duborez na drvetu. Otkrila je da ima vrlo lep smisao i da joj to odlično ide. Našim korisnicima su ovakve izložbe jako bitne i daju im volje i elana da, iako su na margini života, rade i stvaraju", navodi Baraćeva za 021.

Posetioci će moći da vide i kupe radove od pravog drveta, gline, kao i ručno rađene ukrasne i odevne predmete.

Podsetimo, 021 je ispratio jednu ovakvu izložbu pre dve godine. Rezbarije, ručno rađena garderoba, akvarel, lampe, dekoracije i drugi radovi našli su se tada na raspolaganju posetiocima po povoljnim cenama, kao deo promocije aktivnosti korisnika ovog vida socijalne zaštite u okviru Gerontološkog centra "Novi Sad".

Jedan od korisnika čiji radovi su deo izložbe rekao je da ljude u prihvatilištu jedni od drugih uče i odlično se slažu. "Mi uvek nađemo zanimaciju i otkrijemo nešto novo jedni o drugima. Kad god dođe novi korisnik, sprijateljimo se sa njim i pomognemo mu da se uklopi u našu zajednicu. Potom zajedno provodimo dane i razvijamo kreativnost, rastemo kao ljudi", rekao je on.

Našu priču o ovim kreativnim ljudima čitajte OVDE.

  • Ishka021

    03.11.2016 16:43
    Bravo!
    Ponosna na svoj grad i moje sugradjane koji su u teskoj situaciji. Nadam se da ce izlozba biti posecena i dati im motiva da nastave dalje.
  • kentaur

    03.11.2016 15:26
    pohvalno
    Ovo je prava tema !!! Ali nema komentara, narod je postao-napravljen SEBIČAN ! Dokle ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti