Konferencija "Kako pametno investirati?" u Novom Sadu

Konferencija "Kako pametno investirati?" održaće se u četvrtak, 10. novembra u Amfiteatru Spensa.
U godini preduzetništva domaći privrednici pokušavaju na razne načine da se motivišu ne bi li se odlučili na investiranje. Upravo ova konferencija ima za cilj da, pre svega srednjim, ali i velikim i malim privrednicima pokaže modele kako da se razvijaju kroz investiranje u nove tehnologije, opremu i znanje.
 
Cilj konferencije "Kako pametno investirati?" je upravo da osmeli domaću privredu da brže i više investira, kako u proširenje svojih kapaciteta, tako i u razvoj novih softvera ili svojih postrojenja. Kako navode za 021.rs u "Omega Consulting Team-u", koji zajedno sa Privrednom komorom Srbije i Fondom za podršku Investicija u Vojvodini, organizuje ovaj događaj, jedna od ideja je da se domaće kompanije probude.
 
"Kroz naš dugogodišnji rad i praksu smo zaključili da je veliki broj domaćih firmi nakon ekonomske krize 2009. godine ustuknuo pred razvojem. Do tada je postojala jedna ekspanzija u raznim oblastima, ali od krize to stagnira i otvara se prostor za strane kompanije. Mi želimo da kroz primere dobre prakse, pomoć stručnih saradnika iz raznih oblasti, pokažemo da firme tek treba da postignu svoj maksimum", navode u "Omega Consulting-u".
 
Zainteresovani privrednici će imati priliku da učestvuju na četiri panela koji se bave prerađivačkom industrijom, obnovljivim izvorima energije, novim tehnologijama i prehrambenom industrijom. Na konferenciji će govoriti šesnaest stručnjaka za svaku od ovih oblasti, a neka od glavnih pitanja na koje će prisutni dobiti odgovore su:
  • U šta da investiram i kako da dođem do sredstava?
  • Kako da merim isplativost i povrat investicije?
  • Kako da smanjim rizik promaša investicije?
  • Da li da koristim sopstvene izvore finansiranja ili da se obratim banci, investiocionim fondovima ili nekom drugom?
"Posle ove konferencije čelnici neće donositi 'ad hoc' rešenja koja u kratkom periodu donose sitnu zaradu, nego će gledati da se opredele za nešto dugoročno. Kod nas generalno postoji manir da se ulaže kratkoročno, jer je proteklih decenija tržište bilo nemirno. Sada je drugačija situacija, tržište se stabilizovalo i stvorili su se uslovi za domaće preduzetnike. Na kraju krajeva bitno je da na domaćem tržištu dominiraju domaća preduzeća, jer time obezbeđujemo budućnost nas samih i države. Konferencija će predstavljati svež vazduh na vatricu koja će se još rasplamsati", komentarišu u "Omega Consulting Team-".
 
Konferencija će trajati od 10 do 16 časova, a kotizacija za učešće na njoj se ne naplaćuje, ali je prijava i rezervacija obavezna. Više o samoj konferenciju, ali i načinu kako da se prijavite na nju, možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti