FOTO: Izložba radova novosadskih beskućnika, nada za bolje sutra

Mnogobrojni građani posetili su današnju, godišnju izložbu jedinstvenih rukotvorina novosadskih beskućnika, socijalno ugroženih lica smeštenih u Prihvatilištu u Futogu.
Izložbu, koja je ove godine nosila naziv "Točak života", otvorili su i tamburaši, izvodeći pesmu grupe Legende - Točak života
 
 
Kako je 021 već najavio, ova prodajna izložba prilika je za ove osobe na margini života da pokažu da u njima i dalje postoji duh za borbom u nikad gorim uslovima za socijalno ugrožene.
 
 
Korisnici ovog prihvatilišta u sklopu Gerontološkog centra Novi Sad obični su ljudi, koje su surove životne okolnosti načinile beskućnicima. Vreme u prihvatilištu, međutim, provode izuzetno aktivno - rade na sebi, uče o sebi i drugima, a usput su stvaraoci - ručni radovi, odevni predmeti, predmeti od gline i rezbarije, kao i umetničke slike, novosadski beskućnici stvaraju i otkrivaju da umeju više nego što misle. Prema rečima rukovoditeljke prihvatilišta Anđelke Barać, neki od korisnika tek kao beskućnici shvataju da imaju talenat, te ih to čini veoma ponosnim i voljnim da ponovo postanu deo društva.
 
 
 
Današnja, kao i svaka izložba radova korisnika, bila je prodajnog tipa, a po simboličnim cenama građani su mogli da kupe neki od radova i time pomognu ovim ljudima da kupe sebi osnovne potrepštine ili određenu poslasticu. Ukoliko ste propustili izložbu, a želite da podržite ove ljude i kupite njihove radove, kontaktirajte prihvatilište OVDE.
 
Kako je bilo na izložbi pre dve godine čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Volonter

    05.11.2016 13:27
    Kako da dodjem do tih institucija? zelela bih da volontiram i da im pomognem medjutim na moje mailove niko ne odgovara, ni gerontoloski ni centar za beskucnike.. ne kontam bas..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti