Kineska kompanija želi da gradi autoput Novi Sad - Ruma

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) koja je zainteresovana za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.
Reč je o kompaniji za izgradnju puteva i mostova, koja realizuje nekoliko infrastrukturnih projekata u Srbiji.
 
Mirović je naveo da je, više od dve godine od kada su Pokrajinska vlada, Vlada Srbije, Grad Novi Sad i opštine Irig i Ruma potpisali protokol o pripremi projekta ovog autoputa, završena priprema idejnog projekta na gotovo celoj trasi. Rekao je da je izgradnja autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru projekat koji je uvršten u nacionalni plan prioriteta za izgradnju infrastrukture.
 
Kako je rekao direktor CRBC-a u Srbiji Džang Sjaojuen (Zhang Xiaoyuan) delegacija te kompanije je pre nekoliko dana učestvovala na samitu u Rigi, kada je potpisano nekoliko ugovora između Srbije i Kine za realizaciju infrastrukturnih projekata. Prema njegovim rečima, ta firma je zainteresovana da, pored projekta koje već realizuje u našoj zemlji, radi i na ovom.
  • PUTAR

    10.11.2016 15:27
    Pitam se pitam...
    Čitam vesti pa me strah obuze! Da ovaj put za Rumu ne izazove novi Blkanski rat između Turaka i Kineza, ili bolje reći Galića i Mirovića??? Nije mi jasno da li se radi o istom putu koji žele da grade velike sile, odnosno silnici. Fora je što im obojici još samo pare fale. Ne bi me čudilo da se koliko sutra pojavi zainteresovanost još i Rusije, Amerike i Engleske za izgradnju puta za Rumu. Ko li je u toj Rumi toliko bitan da se svi bore da do njega dođu, da nije Martinović :-)
  • G

    09.11.2016 15:52
    @1 iz NS - kod nas je toliki procenat zaposlenosti, gospodine, jer smo gomila neobrazovanih i nestručnih građana potpuno anahrona modernom svetu u kojem živimo, a za to nam, gospodine, nisu krivi Kinezi.
  • Nebojša

    09.11.2016 13:10
    Što pre dati Kinezima
    Što pre dati Kinezima jer će put završiti i u roku i kvalitetno.
    Oni koji ne znaju neka pogledaju o kakvoj kompaniji se radi i kakve je sve projkekte radila.
    Ovo nema veze sa Igorom Mirovićem. Ovde nije ocena njegove ličnosti a autobusku stanicu je zakuvala Maja Gojković.
    Taj put omogućiće i bolji život svih nas i u Novom Sadu i svima u Srbiji jer će frekvencija saobraćaja prema Ruminiji da ide ovim putem, samo trebaju sada da traže i da se izgradi DRUGA TRAKA autoputa prema Zrenjaninu jer je jedna gotova i da se produži do Srpske Crnje ili Kikinde.
    Infrastruktura je osnov razvoja. Konačno da se krene jer i u kampanjama 2008 o tom putu je pričao Tadić, pa 2012 godine ponovo, pa Muhajlovićka.
    Pozdravljam odluku da se gradi i da se da Kinezima jer kredit je izuzetno povoljan sa fiksnom kamatom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti