U Banovini postignut dogovor o izgradnji puteva u Novom Sadu i Vojvodini

Danas su dogovorene zajedničke aktivnosti Pokrajine i "Puteva Srbije" na rekonstrukciji i izgradnji više deonica državnih puteva u Vojvodini.

Na sastanku pokrajinskog premijera Igora Mirovića, direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dogovoreno je da naredne godine počne realizacija prve faze izgradnje Sentandrejskog puta u Novom Sadu, od Primorske do Velebitske ulice, koji će u dužini  od 1,4 kilometra imati četiri kolovozne trake, biciklističku stazu, režijsku traku i trotoar.

U drugoj fazi koja će biti realizovana 2018. godine predviđena je izgradnja novog mosta na kanalu DTD u dužini od 200 metara i izgradnja nove deonice Sentandrejskog puta, od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta. 

O radovima na Sentandrejskom putu, gradnji novog i rušenju i potpunoj rekonstrukciji postojećeg mosta je 021.rs pisao pre mesec dana. U budžetu za 2016. godinu je obezbeđeno 125 miliona dinara za rekonstrukciju mosta, uz još dodatnih 100 miliona u 2017. godini, dok za sada nije procenjeno koliko će koštati gradnja novog paralelnog mosta preko kanala.

Što se tiče proširenja saobraćajnice o kojima je bilo reči na ovom sastanku, ti radovi su procenjeni na 120 miliona dinara i usledili bi 2018. godine.

U saopštenju koje su Pokrajina i Grad dali nakon sastanka nije bilo reči o tačnim rokovima i vrednostima radova i samo je preneta izjava gradonačelnika Miloša Vučevića.

"Pokrajina i Grad Novi Sad su Protokolom o saradnji koji je potpisan u oktobru ove godine, jasno naznačili prioritetne projekte u kojima će zajednički učestvovati. Između ostalog, u Protokolu je istaknuta izgradnja Sentandrejskog bulevara sa mostom preko Kanala DTD, a ovo je prvi sastanak na kojem su se precizirali naredni koraci vezani za realizaciju tog projekta. Kao što smo najavili, vrlo brzo je usledio sastanak sa direktorom JP "Putevi Srbije" sa kojim smo danas razgovarali o toj investiciji. Cilj nam je da rasteretimo jedan od najopterećenijih ulaznih pravaca u Novi Sad, jer će izgradnja bulevara na trasi Sentandrejskog puta, sa novim mostom, znatno olakšati život građana Klise i Slane bare, ali i celokupno funkcionisanje saobraćaja u gradu. To je poslednji ulazni pravac u Novi Sad koji bi trebao da bude bulevarskog tipa i da rastereti saobraćajnu gužvu", navodi Vučević u saopštenju.

Pokrajina je u svom saopštenju navela da su na sastanku definisani dalji prioriteti iz programa održavanja državnih puteva na teritoriji Vojvodine, o čemu je direktor JP "Putevi Srbije" informisao predsednika Pokrajinske vlade i njegove saradnike, i to posebno o pravcima od Inđije do Sremskih Karlovaca i od Banstola do Iriškog venca, gde će u pripremi i realizaciji ovih projekata učestvovati i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine. Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim investicijama na obnovi putnih pravaca u manje razvijenim opštinama u Banatu.

Zajednički je konstatovano da što pre treba započeti rehabilitaciju državnog puta od Novog Sada do Zrenjanina, za šta su već stvoreni svi neophodni preduslovi.

  • NEFROLOG

    01.08.2017 13:39
    Razbijanje kamena
    Ljudi, a šta je sa svim ostalim ulicama u Novom Sadu??? Provozajte se Futoškom ulicom ili Futoškim putem, pogotovo srednjom trakom. Rešićete se, verovatno i bubrega, a kamenčića sigurno!!! Tako je na žalost svih nas i u ostalim delovima grada, sem novih bulevara(Patrijarha Pavla i Evropski bulevar). Sve ostalo je odavno za novi asfalt, a ne povremeno krparenje kada krateri postanu takvi da upadne ceo auto. SRAMOTA
  • Veternička rampa

    10.11.2016 10:35
    Sramota
    Mi u veternickoj rampi i dalje plivamo u blatu, nemamo asfaltirane ulice, kanalizaciju, ulično osvetljenje itd. A tražili su da legalizujemo objekte i da vadimo građevinske dozvole? Kada smo ispunili sve naše obaveze oni su lepo stavili te novce u svoje džepove, a ti narode koji si uredno sve plaćao i dalje plivaš u blatu! Narode do kada ćeš da ćutiš i trpiš???
  • Sudija

    09.11.2016 20:56
    dragan004@hotmail.com
    A sta je sa putem Novi Sad - Backa Palanka. Sramota je kako se vi ponasate u Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti