Vasil Hadžimanov bend otvara Novosadski džez festival

Glavni program 18. Novosadskog džez festivala počinje u četvrtak, 10. novembra, a prvi će nastupiti Vasil Hadžimanov bend i Julien Lourau.
Vasil Hadžimanov bend predstaviće novosadskoj publici svoj novi album. U pitanju je šesti po redu album koji nosi naziv "Alive", prvi album snimljen uživo u pet gradova. Zajedno sa Vasilovim bendom nastupiće poznati francuski saksofonista Julien Lourau.
 
Posle koncerta Vasil Hadžimanov benda, nastupiće Susana Sawoff. Pevačica, pijanistkinja i kompozitorka iz Austrije koja sa uspehom nastupa širom Evrope sa priznatim kolegama Christianom Wendtom (bas i vokal) i Jörgom Haberlom (bubnjevi i vokal).
 
Treći će nastupiti Marcus Strickland’s twi – Life. Džez saksofonista Marcus Strickland jedan je od originalnih članova avangarde džeza 21. veka, Charles Haynes - producent i bubnjar dva puta nominovan za Grammy nagradu i O’Mitchell Henry (Mitchytime) multi-instrumentalista i kompozitor/producent koji je bio nominovan za Grammy nagradu.
 
Festival se održava u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Jovan Đorđević", a otvaranje je  u 20 časova.
  • Muzičar

    10.11.2016 11:49
    @ Zivan
    Ne.Nego treba da dajemo pare za starlete i pink-happy pevaljke i tzv estradne zvezde čiji su muževi činili 90 tih godina mnogo dobroga al za samo sebe .E za takve muzičke "veličine" takvi kao ti treba da daju pare a ne država.
  • Živan voli Cecu

    10.11.2016 10:45
    Šaban
    Živane idi pusti srpsku majku Cecu i iskuliraj... Samo stavi slušalice da ne truješ narod okolo!
  • Zivan

    10.11.2016 09:45
    U Novom Sadu nema 200- 300 poklonika džeza i na njihovu uživanciju godinama se troši znatan novac iz gradskog buđeta. Krajnje je vreme da se ova manifestacije skine sa leđa poreskih obveznika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.