Turska firma zainteresovana za autoput Novi Sad - Ruma

Predstavnici kompanije "Nurol" iz Turske, koji su zainteresovani za učešće u izgradnji autoputa od Novog Sada do Rume, razgovarali su danas sa pokrajinskim sekretarima za urbanizam i saobraćaj Vladimirom Galićem i Nenadom Grbićem.
Direktor i zamenik direktora te kompanije, Nuretin Akdeniz i Serdar Uluocak, naveli su da je "Nurol" zainteresovan za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije i mogućnost da učestvuje u finansiranju čitavog projekta, saopštila je Pokrajinska vlada.
 
Pokrajinski sekretari preneli su turskim investitorima da je projekt saobraćajnog koridora kroz Frušku goru uvršten među prioritetne projekte od nacionalnog značaja i upoznali ih sa projektnom dokumentacijom.
 
"Nurol" je jedna od vodećih kompanija u Turskoj u građevinskom sektoru. Postoji više od pet decenija i posluje u 18 zemalja na tri kontinenta.
 
Od mnogobrojnih projekata te kompanije, izdvaja se izgradnja puta od Istanbula do Izmira, u dužini od 400 kilometara, sa visećim mostom koji je po veličini drugi u Evropi, a četvrti u svetu.
  • PUTAR

    10.11.2016 15:15
    Pitam se pitam...
    Čitam vesti pa me strah obuze! Da ovaj put za Rumu ne izazove novi Blkanski rat između Turaka i Kineza, ili bolje reći Galića i Mirovića??? Nije mi jasno da li se radi o istom putu koji žele da grade velike sile, odnosno silnici. Fora je što im obojici još samo pare fale. Ne bi me čudilo da se koliko sutra pojavi zainteresovanost još i Rusije, Amerike i Engleske za izgradnju puta za Rumu. Ko li je u toj Rumi toliko bitan da se svi bore da do njega dođu, da nije Martinović :-)
  • Joka

    10.11.2016 07:55
    Vojvođani nikako da shvate da Republika ne želi da ulaže u ovaj deo države.
  • Kuka

    10.11.2016 00:08
    @ bruka i sramota
    ..bili smo pod austrougarskom okupacijom donedavno, a i turska vise nije u ekipi sa saudijcima, pa pozitivniji pogled na Srbiju imaju...a znaju i da Marka Kraljevića odavno nema, pa je vreme za drumove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti