FOTO: "Čistoća" odnela deponiju iz Omladinskog pokreta, apel da građani ne prave novu

Radnici "Čistoće" u subotu, 12. novembra su uklonili smeće koje je po ko zna koji put nagomilano u Ulici Omladinskog pokreta u Banatiću.

Kako je 021 ranije pisao, pomenuta ulica je već nedeljama zatvorena zbog radova, a pojedini građani su, bez obzira na to što kamioni "Čistoće" ne mogu da prazne kontejnere zbog radova, nastavili da odlažu i gomilaju smeće na istom mestu. Zbog toga je u nekoliko navrata napravljena mini divlja deponija, pa su radovi u toj ulici prekidani kako bi smeće bilo odneto.

Iz "Čistoće" apeluju da građani ne odlažu smeće na mesta na kojima ne postoje kontejneri, kao i u kontejnere u ulicama koje su zatvorene za saobraćaj zbog radova.

"U neposrednoj blizini postoje kontejneri koje radnici "Čistoće" mogu da isprazne i stoga molimo stanare ulica u kojima su radovi da prošetaju do prvih dostupnih kontejnera i na taj način nam pomognu da Novi Sad održimo čistim i urednim", navode iz ovog preduzeća.

Takođe, iz "Čistoće" mole građane da ne otkidaju poklopce na podzemnim kontejnerima i ne uništavaju ih, jer na taj način prave veliku materijalnu štetu.

Podsetimo da je česta slika u Novom Sadu da, kada zbog radova u nekoj ulici prestane odnošenje otpada, građani i dalje bacaju smeće na istim mestima praveći deponije. Te deponije znaju da narastu toliko da se smrad širi i desetinama metara unaokolo. Ovaj problem se na kraju uglavnom do sada rešavao tako što kamion "Čistoće" nekako uspe da se provuče i radnici uklone smeće.

  • stanarka

    14.11.2016 13:36
    Svaka cast Cistoco !
    Stanari budite savesni!
  • Namćor

    14.11.2016 07:26
    Divlje deponije u B. Borote
    Hoće li neko nadležan iz grada NEkulture raseliti "sakupljače" i srediti 28 divljih deponija u ulici Branislava Borote na Novom naselju, ikada?!
  • ivan

    13.11.2016 21:25
    satelit
    Štaćemo sa Tozinovcem naselju na Satelitu....leglo beskućnika,smeća i zaraze....plus divlja pijaca kontejner robe i duvana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti