U pripremi izveštaji kontrola DRI novosadskih i pokrajinskih preduzeća

Državni revizor pripremio je nacrte i predloge izveštaja revizija nekoliko gradskih i pokrajinskih preduzeća.
Gotovi su predlozi izveštaja o poslovanju Luke Novi Sad, Doma zdravlja Novi Sad, Studentskog centra "Novi Sad" i "Urbanizma".
 
Izveštaji o radu Radio-televizije Vojvodine, Gerontološkog centra "Novi Sad", Garancijskog fonda AP Vojvodine i Instituta za javno zdravlje Vojvodine trenutno su u fazi nacrta. Ovi izveštaji, koji se bave revizijom rada u 2015. godini, trebalo bi da budu objavljeni krajem ove ili početkom naredne godine.
 
Ove revizije spadaju u redovne aktivnosti revizora. Predmet revizije prošle godine bilo je poslovanje Grada Novog Sada za 2014. godinu, Pokrajinske vlada i njeni organi, Visoke poslovne škole strukovnih studija, PU "Radosno detinjstvo", Zavoda za izgradnju grada, Fonda za kapitalna ulaganja APV (sadašnja Uprava za kapitalna ulaganja), Muzeja Vojvodine, Srpskog narodnog pozorišta, Instituta za onkologiju Vojvodine, Parking servisa, Zavoda za urbanizam Vojvodine, Tržnice, Gradske čistoće i Novosadskog sajma (poslovanje 2013. godine).
 
Ove izveštaje analizirao je 021 i preneo da je Pokrajinska vlada nezakonito isplaćivala i vodila plate i otpremnine zaposlenima, masovno angažovala partnere mimo konkursa, a desetine zaposlenih u ustanovama pod ingerencijom APV nisu imali odgovarajuću stručnu spremu. Više o propustima u radu APV detaljno čitajte OVDE.
 
Kako je Grad Novi Sad nepravilno vodio finansije, isplaćivao plate u iznosima višim od dozvoljenog, a nije znao ni koliko tačno ima stanova čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Zavod za urbanizam Vojvodine isplatio je 2014. godine 1,8 miliona dinara za prekovremeni rad, ali bez dokumentacije koja potvrđuje da je posao i odrađen, što možete da vidite OVDE.
 
Državni revizor utvrdio je i brojne nepravilnosti u radu Visoke poslovne škole strukovnih studija tokom prošle godine, a naročito kada je reč o javnim nabavkama i upotrebi službenih vozila. O radu ove škole, na čijem čelu je donedavno bio kontroverzni bračni par Tomić, čitajte OVDE.
 
Kako je "Čistoća" nameštala brojne javne nabavke pogledajte OVDE.
 
Državni revizor je utvrdio da je Institut za onkologiju Vojvodine naplatio 51 milion dinara više od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, jer je iskazao rashode koji nisu u skladu sa uslovima iz ugovora sa tim fondom. Čitajte o tome OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti