VIDEO, FOTO: Novosadski dobrovoljci spasili mače sa drveta

Volonterke neprofitne organizacije Animal Rescue Serbia spasile su kasno sinoć mače sa drveta u Radničkoj ulici.
Ovi terenci, nedavno oformljeni u Novom Sadu, a s centralom u Beogradu i grupama u nekoliko gradova u Srbiji, odazvali su se pozivu građana koji su od početka pratili akciju spasavanja mačeta.
 
Građani su prvo pokušali da prisile mače da samo siđe, ali su svi napori bili neuspešni. Građani su pozajmili merdevine iz obližnjeg lokala, ali kada su ih prislonili da drvo, mače se penjalo sve više u visinu. Na teren nisu izašli ni Zoohigijena, ni komunalna policija, ali ni vatrogasci.
 
 
Građani su pozvali nedavno oformljenu ekipu volontera specijalizovanih za spašavanje životinja u okviru Animal Rescue Serbia. Ova ekipa odnedavno penje se na krovove, drveća, ulazi u šahtove, rupe, a sve kako bi spasili nemoćne životinje. Takođe, nebitno je koja životinja je u pitanju - ovi specijalci, sačinjeni kako od veterinara, tako i od običnih građana, izlaze na teren. Bitno je napomenuti da svaki volonter ARS prolazi veoma detaljnu obuku za rad na terenu, a svaki potez pravi se sa zaštitnom opremom.
 
 
Organizacija funkcioniše na osnovu donacija, a na koji način možete da im pomognete u radu pogledajte na njihovoj Fejsbuk stranici.
 
Prijava svakog slučaja za ARS ide preko broja telefona centrale - 064/82-10-200, a potom se obaveštavaju "spasilačke jedinice" u određenom gradu i sledi terenski rad.
 
  • Piplfoks

    22.11.2016 12:49
    @Drum

    Ne znam nijednog mače da je homofob i desničar, Vučićev glasač i Mladićev obiožavalac koji sluša Cecu.

    Tako da bi se moglo reći da je mačiji život važniji.
  • dobrotvorka

    22.11.2016 00:48
    @Komšija
    Po Vašem komentaru naslućujem da niste NOVOSAĐAN... Kažete da smo užasni ljudi? Pa nije Vas niko na silu doveo da živite među nama "užasnim ljudima" i niko Vas ne zadržva, idite slobodno na Kosmaj pa tamo činite dobra dela.
  • true

    21.11.2016 22:42
    Prvo, ovo društvo je volontersko, finansira se od donacija ako ih uopšte bude. Drugo svi su obučeni. Treće devojka koja je macu skinula sa drveta je veterinar sa dugogodišnjim radom sa kućnim ljubimcima i divljim životinjama. Četvrto, zoohigijena, policija ni vatrogasci se to veče nisu odazvali iako su bili pozvani. Peto, niko se nije svađao niti je bilo ko povređen tokom akcije. Šesto, mačku su pokušavali da s,kinu nekoliko sati sa drveta pre nego što su volonterke izašle i završile za 15 minuta celu dramu. Mogu da nastavim sa argumentima ali mislim da nema pogtreba... Poenta je istaknuta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti