Nesuđeni bazen na Novom naselju se zatrpava posle sedam godina

Ruglo na uglu Ulice Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju, u kojoj su se godinama taložili voda i legli insekti i žabe, konačno će biti zatrpano.
Po nalogu Građevinske inspekcija u sredu, 23. novembra, počeće nasipanje zemljom iskopa dubokog dva metra na površini koja je bila namenjena za olimpijski bazen, a gde je slovenačka kompanija "Tuš" pre 11 godina kupila zemljište radi izgradnje sportskog centra. Treba da se naspe ukupno 4.000 kubika zemlje, što će učiniti radnici JKP "Stan", koje je na javnom pozivu dobio posao uklanjanja bespravne gradnje. 
 
Glavna građevinska inspektora Slavica Lazov kazala je za "Dnevnik" da će prvo biti izvađene betonske ploče postavljene na dno bazena i da taj posao znači praktično vraćanje zemljišta u prvobitno stanje.
 
"To je ravnanje terena jer slovenačka kompanija nije imala građevinsku dozovolu za izgradnju bazena, a rešenje o tome da započeti objekat treba ukloniti Inspekcija je donela još u junu 2009. godine. "Tuš" više nije vlasnik objekta, ali, bez obzira na to, bio je investitor i snosiće troškove uklanjanja, koji vrede oko 7,2 miliona dinara. Novac za to Građevinska insekcija je dobila od Ministarstva građevine radi uklanjanja divlje gradnje i ta suma biće vraćena tom ministarstvu čim se troškovi rušenja naplate od "Tuša"", kazala je glavna građevinska inpektorka.
 
Prema njenim rečima, do kraja godine Inspekcija će zajedno sa radbnicima "Stana" izaći na teren još jedanput, radi uklanjanja metalne kapije duge 6,5 metara i ograde od 8,2 metra u Ulici Braće Krkljuš, koje je na javnoj površini izgradio nepoznati investitor.
 
"Nije nam se niko javio da je to uradio pa pošto je investitor anoniman i to postavljeno na javnoj površini, ne može biti legalizovano. Odustali smo od trećeg objekta, širokog iskopa u blizini Osnovne škole "Ivan Gundulić". Na tom potesu je prvobitni vlasnik još 2010. godine krenuo da gradi bez dozvole, ali je sada novi vlasnik dobio lokacijsku dozvolu, a uskoro će imati i građevinsku za izgradnju stambene zgrade", kazala je Lazov. 
 
Podsetimo, "Tuš" je još 2005. godine zakupio plac od preko 16.000 kvadrata na 90 godina, za nešto više od 62 miliona dinara. Ugovor o davanju gradskog građevinskog zemljišta u zakup, radi izgradnje bazena i sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorom, potpisan je početkom 2006, ali se od izlivanja temelja s radovima nije dalje odmaklo.
 
Građevinska inspekcija primila je i puno žalbi zabrinutih građana koji su strahovali za bezbednost prolaznika i dece koja se tu zadržavaju. 
  • Miroslav

    24.11.2016 15:48
    Za bolje sutra
    Observer , "trščare" imaš oko Novog Sada, po selima pa možeš da uživaš u njima do mile volje. Dal se zapitaš kako žive ljudi u njima? NJihovo vlasništvo a nemoćni da renoviraju ili podignu sprat jer je "pod zaštitom.
    Zato podržavam da se staro (ruševno) ruši a novo modernije gradi.
  • Vojvosadjan

    24.11.2016 13:38
    Gal'ć jel?
  • Dete iz komsiluka

    24.11.2016 07:27
    Molba gradonacelniku
    Postovani,

    Obracam se Vama sa direktnom molbom da se tu napravi ono sto je generalnim urbanistickim planom i predvidjeno Sportsko rekreativni centar,tj BAZEN.Gradjani Bistrice Vam to nikad nece zaboraviti.

    Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti