"Čistoća" apeluje da se nameštaj i šut ne bacaju u kontejnere

JKP "Čistoća" je upozorila da njihovi radnici ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut u kontejnerima, kao i pored njih, što predstavlja veliki problem u njihovom radu.

Oni navode da, osim što se na ovaj način stvaraju mini deponije u gradu, takvo ponašanje često dovodi do velike materijalne štete.

- Kada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulični sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Šteta je dvostruka - vozila su u kvaru i ne mogu na vreme da prazne kontejnere, a budžet grada trpi zbog neophodnih popravki. Takođe, uništavaju se i kontejneri - kažu u tom preduzeću.

Zbog ovih problema, "Čistoća" poziva one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da im se jave i rezervišu kontejner za krupni otpad.

Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od 5m3 mogu da se jave telefonom, na broj 021/6333-884, lokal 126, od 8 do 13 časova, svakog radnog dana, kako bi se sa poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude. Iznajmljivanje velikog kontejnera na 24 sata košta 2.320 dinara, a svaki dodatni dan je još 200 dinara. "Čistoća" podseća da je u ovom slučaju odlaganje otpada na Gradsku deponiju besplatno.

  • Notta

    25.11.2016 08:40
    IQ čistoće
    Kada bi Čistoća određivala tačan dan stalnog odnošenja krupnog otpada, i građani bi u urbanim delovima grada na osnovu toga određivali kad da preuzmu novi nameštaj i izbace stari. Moraju razumeti da u stanovima nema dovoljno mesta i građani su primorani iznosti krupan otpad kao što sad čine!
  • kiborgns

    24.11.2016 22:31
    Zar nije bolje resenje da kontejneri za krupni otpad budu besplatni?Ako bi bili besplatni ljudi ne bi bacali u obicne kontejnere i time ne bi stetili kamione.Ovako sto bi neko placao kontejner kad zna da moze besplatno da ostavi u obicni kontejner i da mu niko ne moze nista....
  • Iskustvo

    24.11.2016 17:00
    Frajburg 1997
    Tada sam se prvi put sreo sa uređenom državom.
    Razvrstavanje otpada je obavezno a trgovine nagrađuju vraćanje PET ambalaže.
    Svakog četvrtka između 6 i 7 časova ujutro se odnosi krupan otpad, i to besplatno, tj. uračunato u osnovnu cenu. Dozvoljeno vreme ostavljanja krupnog otpada je od srede od 18h.
    Sve jasno i precizno, kao i njihovo izvršenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti