FOTO: Novi Sad dobio Kancelariju za dečija auto-sedišta

Kancelarija za dečija auto-sedišta, koja ima za cilj edukaciju roditelja o pravilnom korišćenju dečijih auto-sedišta, kao i ustupanje auto-sedišta samohranim roditeljima i roditeljima sa niskim primanjima, otvorena je danas u Domu zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj".
Kancelarija se nalazi na Odeljenju pedijatrije pomenutog Doma zdravlja, a tokom posete i otvaranja Kancelarije, predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić poručio je da svi zajedno moramo prepoznati potrebu za menjanjem saobraćajne kulture.
 
"Ovo je prvi korak na pravom mestu. Od rođenja deteta, preko predškolskog i školskog uzrasta, do vremena kada se postaje pravi učesnik u saobraćaju. Mi moramo prepoznati potrebu da menjamo saobraćajnu kulturu, a ona će se menjati radom i to od rođenja", istakao je Jelušić.
 
Predsednica Centra Marija Jovanović zahvalila se NIS-u na pomoći, kao i Gradu Novom Sadu i Domu zdravlja "Novi Sad", na podršci i ustupljenim prostorijama. "Osnovna ideja Kancelarije je da bude dostupna zainteresovanim roditeljima i svima onima koji žele da dobiju informacije o pravilnom korišćenju dečijih auto-sedišta. Naš glavni cilj je da unapredimo svest građana", precizirala je Jovanović.
 
Kako je objašnjeno, Kancelarija će 60 dečijih auto-sedišta kategorije 0+ (od 0 do 13 kilograma) besplatno ustupiti samohranim roditeljima i roditeljima sa niskim primanjima, koji imaju obavezu da sedišta vrate kada ih deca prerastu, kako bi mogla dalje da se koriste.
 
Otvaranje Kancelarije naišlo je na podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, a pomoćnik direktora Agencije Zoran Alimpić podvukao je da prepoznaje značaj ovakvih aktivnosti. "U prethodne tri godine, 35 dece izgubilo je život, više od četiri i po hiljade dece povređeno je u saobraćajnim nezgodama, a 50 odsto dece stradalo je dok su bili putnici u vozilima", objasnio je Alimpić. On je dodao da se značaj akcije ogleda i u tome što se prvi put edukuju roditelji o tome kako se pravilno koriste dečija sedišta.
 
Pomoćnica direktora Doma zdravlja "Novi Sad" dr Ljerka Popov istakla je da joj je velika čast što se Kancelarija otvara upravo u ovoj zdravstvenoj ustanovi i to u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu dece. "Bezbednost naših najmlađih je najvažnija", zaključila je dr Popov. Kancelarija je deo projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka - Kancelarija za dečija auto-sedišta", koji realizuje Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, uz finansijsku podršku NIS-a, a u okviru programa "Zajednici zajedno". 
 
  • Svetlana

    07.02.2017 11:13
    Kakva glupost
    Kancelarija?! Neko se bas debelo zafrkava sa lovom poreskih obveznika!
    Edukacija- moze. Pult sa flajerima, mogućnost pozajmice. Ali kancelarija.buhaahhahaha
  • septicka jama

    25.11.2016 08:04
    Jos jedna u moru kancelarija za prosipanje iz supljeg u prazno.
  • Niko

    25.11.2016 00:05
    WTF
    Ahahahahaaaa, pa ovo je nevidjena glupost i jos par radnih mesta za partijske clanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti