Mlada majka iz Sremskih Karlovaca rodila dete, pa umrla u bolnici

Milica Vučenov (25) iz Sremskih Karlovaca preminula je nepuna tri dana nakon što je 20. novembra u Betaniji na svet donela zdravog dečaka, pošto joj je usled velike borbe stalo srce.

Ova majka, ostavila je iza sebe muža, dva dečaka, devojčicu i zdravo novorođenče.

Milici je nakon četvrtog porođaja, dok je ležala u porodilištu sa bebom naglo pozlilo, ali lekari, iako su se borili za njen život, ništa nisu mogli da urade. Kako su rekli iz Kliničkog centra Vojvodine, Milica je 15 godina lečena od srčanih bolesti, a bolovala je i od dijabetesa.

Hrabrost ove majke, da iako bolesna, izdrži trudnoću i rodi dete podigla je Novosađane koji danima na društvenim mrežama govore o ovome slučaju i počinju da sakupljaju pomoć za njenog supruga Igora i mališane.

Suprug Igor za "Blic" kaže da ih je pogodila velika tragedija, ali i da na porođaju ništa nije slutilo na ovakav kraj.

"Porođaj je trajao 14 sati, radovali smo se, sve je išlo kako treba, a onda je mi samo javljeno da je preminula. Milica je ostala u porodilištu nakon porođaja, zato što je dete imalo temperaturu", priča Igor i dodaje da nisu znali da je trudnoća rižična. "Imala je zadebljale srčane zaliske, ali nama niko nije rekao da bi ovako nešto moglo da se desi, prekinuli bi trudnoću da smo znali", priča Igor.

Dodaje da je beba zdrava i da lepo jede, a je on preuzeo brigu o dečaku od osam godina, ćerkici staroj tri godine, sinu malo starijem od godinu dana i bebici staroj svega nekoliko dana.

Igor kaže da su mu se mnogi javili da mu pomognu, pošalju pelene, hranu, potrepštine za bebu. "Takva je bila i moja supruga, stalno je pomagala drugim majkama, sve što su naša deca prerasla davali smo drugima", kaže Igor.

Iz Kliničkog centra Vojvodine su rekli da duboko saosećaju sa porodicom preminule, a kazali su da je u pokušajima da Milica preživi učestvovao čitav tim lekara.

"Momentalno se pristupilo svim merama kardio-pulmonalne reanimacije, učestvovao je dežurni anesteziolog-reanimatolog, ginekolog i kompletna prateća medicinska ekipa. Uprkos primenjenim merama kardio-pulnonalne reanimacije medicinskih ekipa Klinike za ginekologiju i akušerstvo i Instituta za kardio-vaslukarne bolesti u Sremskoj Kamenici morali smo da konstatujemo smrt", navode iz KCV.

Ko može i želi da pomogne Igoru i njegovim mališanima to može da učini uplatom na broj računa 105-0000408152508-83.

  • M

    28.11.2016 16:40
    14 sati?!
    Meni jako bode oči informacija da se žena za koju se znalo da ima srčanih problema i dijabetes poradjala 14 sati. Znam da je najlakše upirati prstom i okrivljavanje bilo koga nju neće vratiti njenoj deci, ali previše trudnica i porodilja zna kako je tamo. Svaka čast pojedincima, koji su pravi spas, ali svi znamo da svaka stvar koja bi možda pomogla trudnicama i porodiljama mora dodatno da se plati ili da se podnese gomila papirologije, kao što je carski rez, koji bi možda u ovom slučaju ublažio napore porodjaja koje je srce moralo da podnese. Tuga, tuga.
  • Brus Vilis

    28.11.2016 16:30
    105-0000408152508-83
    U svim tim prepucavanjima da li je luda ili hrabra, da li je znala za eventualne posledice ili nije, da li da tuže lekare ili ne - zaboravili ste na decu. Mislite li da su im sada najpotrebniji vaši saveti i kritike?
  • antibot

    28.11.2016 15:41
    Nisam znao da i lekari imaju botove .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti