FOTO: "Čistoća" nabavila nova vozila za odnošenje smeća i čišćenje ulica

JKP "Čistoća" obnovila je vozni park sa desetak novih vozila, a reč je o auto-smećarima i auto-čistilicama za šta je izdvojeno preko 200 miliona dinara.

U narednom periodu biće nabavljena još dva mala auto-smećara koji će olakšati sakupljanje otpada u prigradskim naseljima gde veća vozila ne mogu da prođu, kao i još dva kaminona za pražnjenje korpi za otpatke.
 
"Održavanje javne higijene je jedan od prioriteta u komunalnoj politici, jer se Grad Novi Sad značajno proširio u odnosu na period od pre deset, dvadeset godina. Posebnu pažnju posvećujemo jačanju strukture JKP "Čistoća", a dobro je što je 2012. godine napravljen veliki korak u finansijsko-ekonomskoj stabilnosti tog preduzeća. Oni su deo voznog parka obnovili iz sopstvenih sredstava, a deo je finansirao Grad putem kapitalnih investicija. Nabavljena su najmodernija vozila za održavanje javne higijene, a paralelno se radi na proširenju mreže podzemnih kontejnera, kao i na zameni nazemnih kontejnera", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U toku izrada studije za rešavanje problema gradske deponije

Vučević je takođe izjavio da su konačno preduzeti koraci za rešavanje višedecenijskog problema gradske deponije.

Naime Grad, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, učestvuje u izradi studije izvodljivosti za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom. Reč je o skupom projektu koji treba da traje oko tri godine, a ovo je prvi put da se priprema neophodna dokumentacija.
 
Direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović najavio je da će projekat primarne selekcije otpada na ambalažni i komunalni, koji se realizuje u širem centru, u narednom periodu biti proširen i na druge delove grada, kao i na prigradska naselja.

  • Djura

    28.11.2016 19:01
    Ovi se stalno nesto unapredjuju troseci pare a grad nikad prljaviji... Deponije na klisi, deponije oko kontejnera gde god hoces, rasuto pa razmazano po putu od strane ovih sto prazne kontejnere... Ima ovakvih primera koliko hoces, al tuzno je sto nema ni malo dobrih.
  • Hmmm

    28.11.2016 10:22
    Nesto mi nije jasno...
    S obzirom da smecar kosta cca 125.000 eura (15 mil.), kako onda dodjoste do 200 mil.???
  • MC

    28.11.2016 09:20
    Svaka čast
    A kada će most na Dunavu da bude gotov. Gde su pare ?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti