I Mađarska zainteresovana da finansira autoput Novi Sad - Ruma

Za gradnju Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru, ima puno zainteresovanih, a i Mađarska želi da učestvuje u finansiranju, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.
U izgradnji tog autoputa u dužini od 37 kilometra mogao bi da bude primenjen model javno-privatnog partnerstva ili koncesija, rekla je Mihajlović, dodajući da će do maja 2017. biti zatvorena finansijska konstrukcija za taj projekat.
 
"Ima puno zainteresovanih za izgradnju budući da je tu gust saobraćaj, tako da možemo da razmišljamo o različitim načinima finansiranja. Od Mađarske, koja se sada pojavila kao zainteresovana da učestvuje u finansiranju i izgradnji Fruškogorskog koridora, do mnogih finansijskih organizacija i privatnih investitora", navela je Mihajlović.
 
Ministarstvo planira da sačeka završetak svih projekata i raspiše javni poziv kako bi se videlo koji je način najbolji za finansiranje. Reč je o veoma teškoj deonici autoputa sa tunelom kroz Frušku goru koji će biti najteži poduhvat, a biće dug skoro 3,5 kilometra. Ta deonica je deo budućeg autoputa od Novog Sada ka Špacu i Loznici.
 
Podsetimo da su nedavno i predstavnici kompanije "Nurol" iz Turske, koji su zainteresovani za učešće u izgradnji autoputa od Novog Sada do Rume, razgovarali sa pokrajinskim sekretarima za urbanizam i saobraćaj Vladimirom Galićem i Nenadom Grbićem. Više o tome čitajte OVDE.
  • Sudija

    29.11.2016 09:08
    Dokle vise
    Kad cete da napravite auto put Novi Sad-Backa Palanka koji je obecan jos pre 25 godina?
  • Liman3

    28.11.2016 22:32
    Teze je ...
    ...napraviti put u ravnici nego po vrletima, planinama i kamenju! Onaj ko zna o cemu pricam znace da sam u pravu!
  • Perica

    28.11.2016 15:01
    #####
    Prvo završite ŽEŽELJOV most,mladost će vam proći a nećete ga završiti!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti