Skupština grada smanjuje cenu grejanja i traži privatnog partnera za "Stan"

Novosadski odbornici će se ovog meseca imati još jednu sednicu i to u sredu, 30. novembra.

Glavna tačka će biti donošenje odluke o pojeftinjenju grejanja i tople potrošne vode za preko tri odsto.

Pred odbornicima će se naći i ranije najavljena odluka o javno-privatnom partnerstvu u "Stanu". Predlogom odluke je predviđeno da se pokrene javna nabavka izbora privatnog partnera koji bi preuzeo "Stan" na period do 10 godina. U odluci se navodi da je Novi Sad spreman da prepusti privatnom partneru 70 odsto vlasničkih prava, dok bi po 15 odsto pripalo Gradu i "Stanu". Privatni partner je u obavezi da uloži najmanje 3,1 milijardu dinara, podmiri dugovanja "Stana" koja su na kraju 2015. godine iznosila 822 miliona dinara. Takođe, privatni partner će rešiti i pitanje viška radnika, jer ih sada ima 249, a treba da ih bude 137. Predlogom javno-privatnog partnerstva se predviđa i da nakon 10 godina "Stan" bude uspešno preduzeće sa 192 radnika.

Takođe, Skupština će razmatrati nekoliko regulacionih planova. Na dnevnom redu je regulacioni plan naselja Kać, kao i poseban plan za prostor pored državnog puta koji prolazi pored ovog naselja gde se nalazi postrojenje firme Unimet za proizvodnju delova za avionske motore. Predložene su i izmene plana za deo Novog naselja kojim se odobrava gradnja sportskog parka u Ulici Branislava Borote na zelenoj površini koja gleda na staru Ranžirnu stanicu.

Skupština bi trebalo i da odobri da se uradi izmena regulacionog plana koji pokriva Futošku ulicu 97 kako bi se regulisala gradnja porodične vile, a novac za izradu plana je izdvojila firma Matijević. Odbornici će razmatrati i regulacioni plan dela grada uz Temerinski i Sentandrejski put, koji je potrebno doneti zbog izgradnje rasadnika Gradskog zelenila na mestu Pionirskog parka, radova na rekonstrukciji Sentandrejskog puta, gradnje vrtića u Orahovoj ulici i legalizacije niza kuća u ovom delu grada.

Na Skupštini grada je i predlog da se formira posebna komisija koja će doneti predlog o izgledu i načinu korišćenja Grba i zastave Novog Sada, jer trenutni dokumenti nisu dovoljni da se reguliše ovo pitanje. Kako su ranije za 021.rs navele gradske vlasti, nije planirano da dođe do ikakvih promena u izgledu Grba koji postoji od 1748. godine, kao i zastave koja se koristi decenijama, već će se samo pravno urediti njihovo korišćenje.

Na dnevnom redu je i nekoliko kadrovskih pitanja, ali za sada nije poznato šta će predložiti kadrovska komisija.

Odbornici će razmatrati i niz promena gradskih odluka koje je potrebno promeniti zbog ukidanja "Zavoda za izgradnju grada" i "Poslovnog prostor" i njihovog pretvaranja u dve gradske uprave. Skupština će razmatrati i nekoliko izmena programa poslovanja gradskih preduzeća, kao i gradskog budžeta. I ove promene su u osnovi povezane sa ukidanjem ZIG-a i Poslovnog prostora, jer je potrebno prerasporediti nadležnosti i novac na druge gradske službe i preduzeća.
  • кентаур

    30.11.2016 05:57
    А ГДЕ ЈЕ ЛИТВАНАЦ ?
    ГРАД је најављивао фирму из Литваније којој ће се продати СТАН.
    ГРАД хоће да прода-преда две комуналне делатности, ДИМЊИЧАРСТВО
    и ЈАВНУ РАСВЕТУ,а ускоро ће можда и принудни УПРАВНИЦИ зграда да се
    наплаћују од стране Литванца, преко ЈКП Информатике. Способни су ти
    литванци. или ескими, нема шта !
  • dobrotvorka

    30.11.2016 00:05
    džaba
    Sve znamo al... izgleda da smo hrabri samo u komentarima. Kažu " ko se jednom opeče i u ladno duva", nama je izgleda mnogo debela koža ili bolje da kažem vuna- pošto nas stalno šišaju!
  • Srem

    29.11.2016 17:49
    Ddt
    Otkud na racunima ciklonizacija..to vise nije javno preduzece..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti