Ponovo rasprodaja vojnih objekata, jeftinija i kasarna u Petrovaradinu

Direkcija za imovinu Srbije po treći put je raspisala oglas za prodaju vojnih objekata.
Prodaje se 15 kasarni i vojnih skladišta i to po ceni nižoj od one koju je Poreska uprava odredila kada su oni uvršćeni u mastar-plan Ministarstva odbrane za prodaju viška nepokretnosti.
 
Razlog za "rasprodaju" kasarni je i taj što u prethodna dva poziva za neke od njih nije bilo zainteresovanih pa se sada pokušava nižom cenom doći do potencijalnog kupca.
 
Od ponuđenih 15 kasarni i vojnih skladišta, najskuplji je vojni kompleks "Žarko Zrenjanin" u Vršcu. U okviru njega je 40 objekata ukupne površine 14.898 kvadratnih metara, a rasprostire se na 33 hektara i 63 ara. Snižena cena za ceo ovaj kompleks je 3.645.945,72 evra.
 
Snižena cena za vojno skladište "Pod tvrđavom" u Petrovaradinu, koje ima objekte ukupne površine 1.860 kvadratnih metara i prostire se na jednom hektaru i 93 ara, sada je 972.771,43 evra.
 
Koji su još vojni objekti na prodaju možete pročitati OVDE.
 
Svi vojni kompleksi koji se prodaju u viđenom stanju mogu se razgledati 6. i 7. decembra od 12 do 13 časova, uz prethodnu najavu obilaska. Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja oglasa, odnosno 10. decembar. Postupak otvaranja ponuda sprovešće s komisijski, a kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene kupoprodajne cene.
  • Milutin

    30.11.2016 02:16
    Jedinstvena prilika
    Imam ideju ! Da se javi neko sa osnivačkim kapitalom od 100 evra i napravi projekat "Novi Sad na vodi" a potom da se Beograd i Novi Sad (s)tope u jedan Megalopolis - BENOS, jedinstven u Jevropi !
  • Ložač

    29.11.2016 10:47
    Izgleda da će i naziv "lovačko društvo" biti prevelik. Sreća pa smo okruženi prijateljima.
  • Tja

    29.11.2016 10:27
    Budući Egzitaši će spavati po kasaranama okolo, a to će se zvati nečijim hostelom.
    Ali - prvo jedan dinar uplate, da bude pošteno.
    Pa posle malo renoviranja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti