Bahato parkirana vozila u Novom Sadu dobiće nalepnice

Parking servis pokreće akciju "Ne parkiraj sebično - misli i na druge" u okviru koje će aktivisti obeležavati nepropisno parkirana vozila u Novom Sadu.
Osobe sa invaliditetom, majke s decom i biciklisti najugroženije su grupe u saobraćaju, naročito kada je reč o parkiranju. Direktor Parking servisa Stevan Lugonja zato apeluje na vozače da ne parkiraju sebično i da budu svesni da su nepažljivim parkiranjem automatski sprečili nekoga da normalno funkcioniše u gradu.
 
"Postoje sankcije za ovako nepropisno parkirane automobile, ali mi se trudimo da ovakvim akcijama ukažemo na probleme, da vozačima skrenemo pažnju da ni sebe ni druge ne dovode u takve situacije. Suština je baš u onome što kaže i naš slogan: Ne parkiraj sebično – misli i na druge", kaže Lugonja.
 
Akciji ovog preduzeća pridružile su se i paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koje su ukazale na problem nepropisnog parkiranja, odnosno zauzimanja parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i dodatnog dela ovih mesta koji im je neophodan prilikom izlaska iz automobila. 
 
Marko Trifković iz "Novosadske biciklističke inicijative" navodi da je sebično parkiranje, posebno na biciklističkim stazama, nešto što mnoge odvraća od vožnje bicikla i da je ovo način da se skrene pažnja na ovu pojavu. 
 
Nataša Petronijević iz udruženja "Mame Novosađanke" kaže da često nailazi na sebične vozače koji blokiraju prolaz na trotoarima majkama se decom i ukazala da među njihovim članicama ima dosta majki čija deca imaju neku vrstu invaliditeta, te su ovakvi apeli neophodni.
 
Aktivisti ovih udruženja obeležavaće automobile nesavesnih vozača nalepnicama koje svojim sadržajem upozoravaju na ove prekršaje.
  • Aleksandar

    03.12.2016 16:10
    Tipično!
    @gari
    Ne vredi, niti te slušaju, niti čitaju šta si napisao (možda svaku petu reč, pa zato izvlače takve 'zaključke'), tako da ti jedino ostaje da legneš u blato i počneš da se valjaš, kad ti već toliki vele da si pijan. Kako god, svaka čast za komentar, jedini smislen i argumentovan, ali eto, ne vredi, hoće ljudi da im se podele nalepnice, da volontiraju u Parking servisu...
    Koja je sledeća ideja, podela oružja građanima koji su nezadovoljni brzinom rada policije!?!
  • Posmatrač

    03.12.2016 14:19
    Iz većine komentara se stiče utisak da svi ovi što bi da rade posao policije i JKP "Parking servisa" u stvari traže izgovor da napakoste komšijama koji imaju veća i lepša vozila.

    Takvi se sigurno neće junačiti ako neko "pretećeg" izgleda i sa odgovarajućom markom i vrstom kola ili tablicom... parkira ispred njihovih vrata, pa onda ne bi trebalo ni da prete jadnoj boraniji.
  • Mišel Muton

    03.12.2016 13:05
    Kada jednom dobijem nalepnicu da li to znači da mogu stalno bahato da se parkiram kao što i parking servis bahato naplaćuje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti