Iz "Vodovoda" apeluju na Novosađane da zaštite vodomere od hladnoće

Budući da počinje period godine u kom se očekuju niske temperature, iz "Vodovoda" apeluju na građane koji žive u kućama da blagovremeno toplotno izoluju merne uređaje i unutrašnje instalacije i tako spreče smrzavanje vodomera i nestanak vode u svojim kućama.
"Bilo bi dobro i da građani provere da li su vodomerni šahtovi dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju kako ne bi došlo do smrzavanja vode u cevima. Pored toga, preventivno mogu da toplotno izoluju cevi u prostorijama domaćinstva koje se greju slabije ili ne greju uopšte", navodi se u saopštenju "Vodovoda".
 
Iz ovog preduzeća još dodaju da bi bilo korisno u ovom periodu isključiti dvorišne česme. 
 
"Dvorišne vodovodne instalacije koje vode do česmi, garaža, šupa i izdvojenih objekata koji se ne greju trebalo bi takođe isprazniti ili blagovremeno obezbediti. Ukoliko je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora, tada je potrebno postaviti neki termoizolacioni materijal kao što su daske, stiropor ili slama preko vodomera. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu", ističu u "Vodovodu".
 
Vlasnici objekata u kojima se boravi periodično - kao što su npr. vikendice - i u kojima u zimskom periodu nema potrošnje vode, trebalo bi da iskontrolišu svoje instalacije i vodomere; da ispuste vodu iz tih instalacija, te da zatvore vodu u tim objektima kako ne bi došlo do stvaranja veće štete.
 
Vodomeri u propisno izgrađenim oknima nalaze se ispod zone smrzavanja i ukoliko je vodomerno okno poklopljeno, ne postoji opasnost od ovakve vrste oštećenja.
  • Vuki

    06.12.2016 12:06
    Zasto ja da zasticujem vodomer kad su vasi politicki robovi u Budisavi pisali po 10-15 kubika vise za 3DiSPO....Ako nekom smeta nek zasticuje mi to ionako placamo...
  • Eh

    06.12.2016 10:56
    Novosađani apeluju na nižu cenu vode.
    Vodomer je vaše osnovno sredstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.