Na FTN-u predstavljanje konkursa vrednog 2 miliona dolara

Povodom konkursa za 5. međunarodnu LafargeHolcim nagradu, u četvrtak 8. decembra u amfiteatru "Ranko Radović" Fakulteta tehničkih nauka (IV sprat) gostovaće Engleskinja Džulija King, dobitnica ove nagrade za 2011. godinu.

Džulija King je dobitnica LafargeHolcim nagrade u kategoriji "Nova generacija" za rad pod nazivom "Decentralizovani sanitarni sistem" - projekat koji obezbeđuje rešenje decentralizovanih sanitarnih sistema u Savda Gevri, planski naseljenom predgrađu kraj Nju Delhija u Indiji. Ova Engleskinja se nalazi na listi "Budućih 50" (50 mladih projektanata i arhitekata koji pomeraju granice svoje oblasti i pokušavaju da promene svet), kao i listi "Onih koje treba pratiti" Britanskog saveta za 2015. godinu.

Prezentacija konkursa i predavanje Džulije King počinje u 14 časova.

LafargeHolcim nagrada je najznačajniji globalni konkurs u oblasti održivog dizajna vredan 2 miliona dolara. On obuhvata i vodeće profesionalne projekte, kao i smele ideje sledeće generacije koje kombinuju održiva građevinska rešenja sa arhitektonskom veštinom.

Konkurs je otvoren do 21. marta 2017. godine. Prijavljeni projekti moraju biti u poodmakloj fazi projektovanja, a uslov je da moraju imati veliku verovatnoću realizacije. Učesnici do 30 godina starosti mogu da podnesu vizionarske koncepte i smele ideje bez obzira na verovatnoću realizacije projekta.

Nakon Novog Sada, prezentacija konkursa će biti i u Beogradu, tačnije u petak 9. decembra u 12 časova u Svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.