Zaposlenima na novosadskim fakultetima kasnile plate jer nema para

Profesorima, asistentima i ostalim zaposlenim na fakultetima u sklopu Univerziteta u Novom Sadu kasnile su plate za novembar jer je, kako su obavešteni, kasa Ministarstva prosvete prazna, saznaje 021.
Ovo obaveštenje Univerzitet u Novom Sadu dobio je juče od Ministarstva prosvete, te je obavestio sve dekane o novonastaloj situaciji. 
 
Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić rekao je danas za 021 da ova odluka nije naročito iznenađenje, kada se uzme u obzir da nijedan fakultet u sklopu UNS nije prošle godine iz republičke kase dobio neophodna sredstva za komunalne troškove.
 
"Ni jedan jedini dinar nismo dobili za grejanje, struju, vodu i ostale komunalne troškove za ceo oktobar, novembar i decembar. Ta sredstva nam nikada nisu ni bila nadoknađena, a fakulteti su morali da utroše rezerve koje su imali i iznađu dodatne izvore finansiranja tih troškova", naveo je Nikolić. On je izrazio nadu da će se situacija uskoro rešiti.
 
U međuvremenu su, na pitanja koja smo im uputili povodom ovoga, iz Ministarstva prosvete naveli da su plate zaposlenima isplaćene danas. Plate su, zbog prazne kase, isplaćene iz tekuće budžetske rezerve Republike.
  • ahaha

    12.12.2016 00:33
    da li me zajebavate, treba da brinem što profesorima iz budžeta kasni plata? isti oni profesori koji su se slizali sa vlastima dok jašu narod, čiji fakulteti protivzakonito naplaćuju polaganje ispita, overe semestra, pritiskaju studente za stručnu literaturu, čiji fakultetski poltroni iz studentskih organizacija gaze preko kolega da bi štitili profesorske interese? isti oni koji imaju šest cifara mesečno u zemlji u kojoj je prosek 25.000 neto za puno radno vreme i gde se ljudi jedva krpe za informatiku? za njih treba da brinem?

    radije ću da brinem za studente koje ojadite bez da trepnete
  • Novosadista

    10.12.2016 16:16
    Novosadjanin pravi
    Ćutimo jer ćute i profesori fakulteta kada se zakida drugima.
    Da bi očekivali solidarnost, moraju i oni biti solidarni.
    Solidarnosti više nema, svako gleda svoj interes.
    Eto zato ćutimo.
  • Blabla

    10.12.2016 14:27
    Još nema plate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti